Evenimentul Zilei > Actualitate > O nouă victimă a gripei?! Femeie moartă la Spitalului de Urgenţă din Sibiu
O nouă victimă a gripei?! Femeie moartă la Spitalului de Urgenţă din Sibiu

O nouă victimă a gripei?! Femeie moartă la Spitalului de Urgenţă din Sibiu

Decebal Todăriţă, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgenţă din Sibiu a anunțat, că în cursul nopţii de duminică spre luni, a decedat o pacientă, în vârstă de 35 de ani, care a fost diagnosticată cu o pneumonie masivă.

„Pacienta a decedat azi-noapte la ora 1,15 minute. A suferit un stop cardio-respirator neresuscitabil. Ea a fost internată cu pneumonie masivă şi infecţie a căilor respiratorii”, a declarat Decebal Todăriţă.

Pacienta venise de urgenţă la spitalul din Sibiu miercuri, cu o ambulanţa SMURD.

Medicii au constatat starea gravă a femeii și au fost  rezervaţi în privinţa şanselor de supravieţuire.

Simțindu-se rău, femeia a mers la doctoral de familie din localitatea Racovița, unde-și avea domiciliul. Acesta i-a administrat tratament pentru răceală. Văzând că situația re înrăutățește femeia a dat telefon la numărul de urgență 112 solicitând o ambulanţă. Asistenta medicală de la ambulanţă a discutat cu pacienta, i-a administrat un tratament, după care echipajul medical s-a întors la Sibiu.

Din documentele existente la Serviciul de Ambulanţă Judeţean (saj) reiese că pacienta a refuzat marţi transportul la spitalul din Sibiu.

„La cererea familiei şi considerând că avea tratament corespunzător, au hotărât să rămână acasă şi au semnat pe fişă că refuză transportul la spital”, a explicat directorul SAJ Sibiu, Constantin Popescu.

La SCJU Sibiu, femeii i s-a făcut testul rapid de gripă, care a ieşit negativ. Surse medicale susţin că suspiciunea de gripă a fost infirmată şi de analizele pacientei venite de la Institutul „Cantacuzino” din Bucureşti, potrivit stirileprotv.ro