Reacție furibundă a social democraților, după alegerile locale și în perspectiva alegerilor parlamentare.

 

Într-un mesaj public, PSD îi acuză pe președintele Klaus Iohannis și pe premierul Ludovic Orban că sunt răspunzători de moartea a 1.000 de români.

Confor unui calcul făcut de PSD, de la alegerile locale şi până acum, 1.000 de români au murit din cauza COVID-19 şi alţi 50.000 s-au infectat cu coronavirus.

Este „o explozie a infectărilor fără precedent”, susţin social-democraţii.

PSD mai transmite că, în timp ce mii de familii suferă, Iohannis și Orban sunt ocupați „să forțeze încă un scrutin, în decembrie”.

Calculele PSD în pandemie

„Peste 1.000 de români au fost răpuși de coronavirus numai în ultimele 20 de zile, de la alegerile locale încoace. Este cel mai mare număr de decese într-un interval atât de scurt, în pandemie!

Alți 50.000 de români au contractat virusul din 27 septembrie până astăzi, într-o explozie a infectărilor fără precedent!”, se arată în comunicatul PSD.

„Mii de familii suferă, dar Iohannis și Orban n-au găsit încă timp de compasiune – sunt ocupați să forțeze încă un scrutin, în decembrie. Exact când țara avea mai mare nevoie de empatie, tot ce poate oferi PNL este și mai multă cleptocrație!”, se mai arată în mesajul transmis, sâmbătă, de PSD pe Facebook.

 

Dr. Alxandru Rafila: „Următoarele două săptămâni sunt decisive”

 

În legătură cu situația la nivel național generată de criza sanitară, medicul Alexandru Rafila, candidat pe listele PSD la Camera Deputaților, a spus că vor fi decisive următoarele două săptămâni.

 

„Vor fi decisive următoarele două săptămâni. Dacă trendul ascendent va fi rapid crescător, trebuie să existe o gândire a întregii clase politice legate de momentul oportun. Nu pot face pronosticuri. Cei care au responsabilitatea, la guvern și Ministerul Sănătății, vor putea să decidă în consecință pe baza datelor de la INSP”, a spus Rafila.

 


PSD a ajuns Partidul Pandemiei. Au mai pus un epidemiolog greu pe liste

Rafila face revoluție în PSD. Critici dure pentru un candidat. Trebuie să ieșim în stradă!