Evenimentul Zilei > Actualitate > Un celebru actor român avea reacţii incredibile când bea alcool: „În locul lui, mi-aş fi dat duhul demult”
Un celebru actor român avea reacţii incredibile când bea alcool: „În locul lui, mi-aş fi dat duhul demult”

Un celebru actor român avea reacţii incredibile când bea alcool: „În locul lui, mi-aş fi dat duhul demult”

Un celebru actor român iubea şuetele, motiv pentru care era unul dintre reprezentanţii de prim-rang al „boemei“ bucureştene.

Este vorba despre Gheorghe Dinică, unul dintre cei mai buni actori români. El a murit pe 10 noiembrie 2009, la vârsta de 75 de ani.

 

Despre Dinică a scris Dumitru Furdui în cartea sa, „Teatrul în comunism“, apărută în anul 1999.  „Gigi Dinică este un talent rar. Fiu de poştaş şi poştaş el însuşi, Gigi a nimerit în profesie mai târziu decât noi (…) Atât el cât şi eu suntem băutori şi pentru a ne întâlni la băutură n-a trebuit niciodată să ne dăm telefon. Între toţi băutorii există o asemănare atât de cunoscută, dar există, în paralel, şi deosebiri. Eu n-am văzut în viaţa mea un om cu asemenea reacţii la alcool ca Gigi. Vorbeşte tare, râde fără rost şi se leagă de oameni fără motiv, aşa încât cel care nu-l cunoaşte poate crede că a înnebunit. Doarme foarte bine, elimină tot, iar a doua zi întotdeauna se scoală la vreme, complet refăcut, pleacă la repetiţie sau la filmare şi rezistă ore întregi în picioare, neplângându-se niciodată de vreo durere sau oboseală. Eu, în locul lui, mi-aş fi dat duhul demult”, a dezvaluit Furdui, scrie adevărul.ro.

 

„Trei lucruri nu l-am văzut făcând niciodată: curte unei femei, măcar să stea de vorbă cu ea, să se încaiere cu cineva (violenţa lui era pur şi simplu verbală) şi să vorbească despre sine (…) De 35 de ani de când îl cunosc pe Dinică, nu s-a schimbat deloc. Aceeaşi figură, aceeaşi greutate corporală. Timpul trece peste el fără să-l atinga”, scria Furdui.

 

 

 

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: