Evenimentul Zilei > Actualitate > Acțiunea mici cu muștar pentru vaccin a început la Obor. Bucureștenii au făcut coadă de la prima oră
Acțiunea mici cu muștar pentru vaccin a început la Obor. Bucureștenii au făcut coadă de la prima oră

Acțiunea mici cu muștar pentru vaccin a început la Obor. Bucureștenii au făcut coadă de la prima oră

Bucureștenii s-au prezentat încă de la prima oră la centrul mobil de vaccinare de la Piața Obor, unde se desfășoară „acțiunea mici cu muștar pentru vaccin”.

De astăzi, vineri, 11 iunie, persoanele care merg să se imunizeze la centrul mobil de vaccinare amenajat la Piața Obor vor primi câte o porție de mici cu muștar și o apă. Produsele vor putea fi consumate la cunoscuta Terasă din Obor.

Centrul va funcționa în acest weekend, vineri şi sâmbătă, între orele, 8,00 – 20,00 iar duminica – între orele 8,00 – 18,00. Serurile disponibile sunt Pfizer şi Johnson & Johnson.

De altfel, încă de la prima oră, bucureștenii au făcut coadă la „Caravana de la Obor”, noul centru de vaccinare mobil, unde se pot imuniza fără programare. Înainte să meargă la cumpărături, în piață, cei interesați au făcut o un ocol pe la centrul de vaccinare.

În jurul orei opt, câteva zeci de persoane, dornice să scape de riscul îmbolnăvirii cu COVD, dar și să guste din cunoscuții mici de Obor, s-au prezentat să primească doza de vaccin.

În acest timp, la terasă, grataragii au început bage cărbuni și să încingă grătarele în așteptarea clienților cu sau fără dovadă de vaccinare.

Mici cu muștar pentru vaccin

Potrivit primarului Sectorului 2, Radu Mihaiu, micii oferiţi sunt contribuţia integrală şi voluntară a Terasei Obor.

„Așa cum s-au legat lucrurile, celebrul nostru târg plin de istorie, Oborul, va fi o nouă atracție: vaccin cu mici cu muștar. E pe bune, nu-i o glumă. De ceva timp, cei 2 viceprimari au pornit demersurile pentru a deschide un centru de vaccinare în această locație, ce este probabil «cea mai vizitată» de bucureșteni.

Scopul dorit: să oferim acces ușor la imunizare tuturor categoriilor sociale. Spre surpriza tuturor, antreprenorii deținători ai rețetei celebrilor «mici de la Obor» vor să susțină campania de vaccinare: pentru fiecare vaccinat, o porție gratis de mici cu de toate și o băutură răcoritoare”, a anunțat primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, la începutul acestei săptămâni.

Dacă totul decurge conform planurilor, la cele două puncte de vaccinare se așteaptă să fie imunizate în jur de 1.000 de persoane într-o zi.