Giorgio Paganelli, un inginer de calculatoare din regiunea Lombardia, Italia, în vârstă de 52 de ani, a decedat după administrarea primei doze de vaccin anti-coronavirus de la Pfizer. Bărbatul a dezvoltat o boală „misterioasă” la câteva ore după ce s-a vaccinat la centru de imunizare Lariofiere din Erba.

Informația survine după ce a apărut încă un caz prin care șase tineri au acuzat probleme grave după vaccinul cu Pfizer. 

Era nerăbdător să-și facă vaccinul

Giorgio Paganelli era nerăbdător să se imunizeze împotriva noului coronavirus, pentru a trăi liniști, fără teama de a se infecta cu virusul mortal. Vineri, 4 iunie, bărbatul s-a prezentat la centrul de vaccinare Lariofiere din Erba, unde i-a fost administrată prima doză de vaccin Pfizer. La câteva ore după imunizare, bărbatul a decedat. Autoritățile informează că a dezvoltat o boală, însă nu se cunosc foarte multe detalii despre particularitățile condiției medicale care i-a curmat viața.

A murit după vaccinul cu Pfizer

Fratele inginerului, Luigi Paganelli, avocat din Lissione, a înaintat o plângere oamenilor legii, declarând că bărbatul era perfect sănătos. „Fratele meu nu avea patologii anterioare și nu avea condiții de sănătate critice. Având în vedere coincidența cu vaccinarea, am solicitat ATS să se efectueze o autopsie, un pas dureros, pentru care am fost sfătuiți să depunem o plângere“, a declarat Luigi Paganelli pentru presa internațională.

Nu se cunosc cauzele decesului inginerului

În ciuda autopsiei realizate de cadrele medicale, oamenii legii informează că nu se cunosc, momentan, cauzele decesului lui Giorgio Paganelli. Autoritățile medicale au informat că cercetările referitoare la moarte inginerului de calculatoare vor dura până la șase săptămâni.

„Primele rezultate nu au răspuns întrebărilor noastre”, a informat fratele decedatului. „Nu vrem să oferim alte detalii din respect pentru medicii care investighează cazul. În continuare, se vor realiza mai multe cercetări”, a spus Luigi Paganelli, potrivit ilgiorno.it.

„Nu este intenția noastră să acuzăm pe nimeni și eu însumi am programare la vaccin duminică și intenționez să merg. Vrem doar să înțelegem ce s-a întâmplat, nu numai pentru a-i face justiție lui Giorgio, ci și pentru seninătatea noastră și a concetățenilor noștri”, a mai spus bărbatul.