Evenimentul Zilei > International > Acțiune în forță pe aeroport! Cunoscutul terorist a fost reținut
Acțiune în forță pe aeroport! Cunoscutul terorist a fost reținut

Acțiune în forță pe aeroport! Cunoscutul terorist a fost reținut

Membrul unei organizației teroriste a fost reținut pe Aeroportul Chișinău. Este vorba de un cetățean din Tadjikistan, membru al organizației extremist-teroriste internaționale „DAESH”, care era dat în urmărire.

Polițiștii de frontieră în cooperare cu ofițerii Centrului Antiterorist al Serviciului de Informații și Securitate, l-au reținut pe bărbat în timp ce intenționa să treacă frontiera de stat în baza unui pașaport fals. Bărbatul a fost dus în Centrul de Plasament al Străinilor al Biroului Migrație și Azil al Ministerului Afacerilor Interne, până va fi luată decizia extrădării acestuia.

Teeroristul de 28 de ani s-a legitimat cu un pașaport eliberat de autoritățile din Ucraina. El a fost descoperit din cauza agitației care pusese stăpânire pe el la vederea oamenilor logii. La un control mai atent al pașaportului acestuia, polițiștii de frontieră au descoperit că actul era fals.

Bărbatul a intrat ilegal pe teritoriul Republicii Moldova, prin Ucraina. Era urmărit de mai mult de un an de Serviciului de Informații și Securitate, fiind vorba despre un cetățean al Tadjikistan, membru al organizației extremist-teroriste internaționale ”DAESH”, ce activează în Republica Arabă Siriană. Acesta e căutat inclusiv de autoritățile din țara sa, fiind cunoscut ca participant la anumite acțiuni armate ilegale.

Sursa: Unimedia.info