Acestea sunt telefoanele care emit cea mai mare (și cea mai mică) radiație

Acestea sunt telefoanele care emit cea mai mare (și cea mai mică) radiație

Pentru majoritatea oamenilor din zilele noastre smartphone-ul este la îndemână 24 din 24 de ore. Aproape c-a dat dependenţă.

Smartphone-ul este în buzunar, în geantă, la serviciu pe birou, în mâini în timpul călătoriilor cu trenul, cu metroul sau chiar și pe noptiera din dormitor. Cu acest nivel uriaş de utilizare, mulți nu se gândesc la efectele negative pe termen lung.

Din păcate, încă este dificil să găsești studii concludente cu privire la efectele radiațiilor de la smartphone-uri. Martin Armstrong, de la Statista, arată care smarthone-uri emit cea mai mare (și cea mai mică) radiație atunci când este ținut la ureche. Oficiul Federal pentru Protecția împotriva Radiațiilor (Bundesamt für Strahlenschutz) are o bază de date cuprinzătoare de smartphone-uri - noi și vechi - și nivelul radiațiilor emise.

Ne puteți urmări și pe Google News

Conform criteriilor stabilite pentru acest tabel (a se vedea notele de mai jos), smartphone-urile care creează cel mai scăzut nivel de radiații sunt Samsung Galaxy Note8 și ZTE Axon Elite.

De fapt, alături de Nokia, telefoanele Samsung prezintă un rol important, cu opt dintre smartphone-urile de pe acest clasament de la compania sud-coreeană. Acest lucru contrastează faţă de principalul lor rival Apple. Două iPhone-uri ocupă un loc în lista telefoanelor care emit cea mai mare radiație, în comparație cu niciunul de la Samsung, dar, după cum a menționat Martin Armstrong, de la Statista , smartphone-ul actual care creează cel mai înalt nivel de radiații este Mi A1 al furnizorului chinez Xiaomi.

Un alt telefon Xiaomi este pe locul doi - Mi Max 3. De fapt, companiile chineze sunt puternic reprezentate în această listă, reprezentând 7 din primele 15 smartphone-uri. Telefoanele Apple Premium, precum iPhone 7 și iPhone 8 sunt, de asemenea, prezente, precum și cele mai noi dispozitive Google Pixel.