Evenimentul Zilei > Actualitate > Accident grav în România. A fost nevoie de intervenția unui elicopter SMURD
Accident grav în România. A fost nevoie de intervenția unui elicopter SMURD

Accident grav în România. A fost nevoie de intervenția unui elicopter SMURD

Sâmbătă după-amiază, un accident rutier a avut loc în Delta Dunării. Un bărbat a fost rănit grav în urma coliziunii și a fost nevoie de intervenția elicopterului SMURD Constanța. A fost o cursă contracronometru.

Un accident rutier grav a avut loc sâmbătă după-amiază, în zona Plajei Perișor din Delta Dunării. Un bărbat a fost rănit grav, iar pentru că vorbim despre o zonă izolată, cadrele medicale au fost nevoite să intervină cu elicopterul SMURD de la Constanța.

„În urmă cu puțin timp, elicopterul SMURD Constanța a intervenit în Delta Dunării, într-o zonă izolată din apropierea Plajei Perișor, pentru salvarea vieții unui bărbat aflat în stare gravă, care a suferit un politraumatism și un pneumotorax în urma producerii unui accident rutier”, a transmis Inspectoratul General de Aviație al MAI.

Din cauza rănilor grave suferite de bărbat, cadrele medicale au fost nevoite să lucreze contracronometru.

„Având în vedere necesitatea intervenției rapide cauzată de afecțiunile bărbatului și, întrucât accesul resurselor terestre de salvare în Plaja Perișor se poate face doar pe cale navigabilă, a fost direcționat echipajul elicopterului SMURD de la Constanța, care a intervenit prompt pentru salvarea vieții bărbatului, prin acordarea asistenței medicale de urgență și transportarea acestuia, în 30 de minute, către medicii de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța”, a mai precizat sursa citată.

Bărbatul rănit în urma coliziunii a fost dus la Spitalul din Constanța, unde a intrat imediat în operație.

Autoturismul implicat în accident este un SUV de culoare roșie. Momentan nu se cunosc informații cu privire la modul în care s-a produs accidentul.

România ocupă locul fruntaș la numărul accidentelor de pe șosele

Deși se spune că starea drumurilor din România este un factor important atunci când vorbim de accidente, studiile ne arată contrariul. Se pare că doar 0,2% din accidentele rutiere din țara noastră sunt cauzate de infrastructură, în timp de 76% dintre ele sunt cauzate de conducătorii auto.

„Asta pentru că un accident rutier cu morți sau răniți grav este consemnat că s-ar produce din cauza stării drumurilor doar dacă incidentele sunt provocate de animale intrate pe carosabil, de lipsa semnalizărilor”, ni s-a explicat de la Poliția Rutieră a Capitalei.