Evenimentul Zilei > Sport > Doliu în lumea sportului! Legenda și-a dat ultima suflare. Greșeala absurdă care l-a costat viața
Doliu în lumea sportului! Legenda și-a dat ultima suflare. Greșeala absurdă care l-a costat viața

Doliu în lumea sportului! Legenda și-a dat ultima suflare. Greșeala absurdă care l-a costat viața

Marko Grilc, unul dintre cei mai buni snowboarderi din lume s-a stins din viață la doar 38 de ani. Campionul mondial a avut un accident fatal într-o stațiune de ski din Austria.

Marko Grilc a fost legenda snowboard-ului din Slovenia. Potrivit informațiilor transmise de Total Slovenia News, campionul se afla cu o echipă de filmare care inspecta un loc pentru un nou videoclip.

Casca de protecție i-ar fi salvat viața

Snowboarderul a alunecat în timp ce cobora o pantă în zăpadă adâncă. Acesta făcea o serie de trickuri pentru echipa de filmare care urma să facă un video despre talentul său. Sportivul a suferit un traumatism fatal la cap, conform agenției de presă austriece APA.

Autoritățile din Australia au raportat marți doar că un snowboarder sloven a fost ucis în apropiere de Sölden, portalul web 24ur al televiziunii comerciale slovene POP TV a spus că este vorba despre Grilc.

Marko Grilc își dăduse jos casca de protecție pentru filmare, accesoriu care l-ar fi putut salva. Acesta făcea un trick dificil și nu a putut să vadă stânca acoperită de zăpadă, locul unde și-a pierdut echilibrul și s-a lovit la cap.

Nu a mai avut scăpare

Insotirorii l-au resuscitat, dar fără rezultat.Medicii au ajuns de urgență la fața locului, dar le-a mai rămas doar să constate decesul.

Snowboarderul se afla în turneu în Sölden pentru a căuta cel mai bun teren pentru noile filmări, dar și cele mai spectaculoase kickere pentru sărituri .

Grilc era legenda snowboardului, fiind imaginea companiei Burton, cea mai mare firmă de sporturi extreme din lume. Acesta a ajuns pe patru podiumuri în Cupa Mondială, iar marea victorie a fost la Londra, în 2010. În ultimii ani, el a filmat o mulțime videoclipuri de snowboarding prin care promova sportul pe rețelele de socializare.

Compania Burton a postat pe Internet un mesaj emoționant în memoria sportivului, ba chiar au mărturisit că soția sa, fiind gravidă cu al treilea copil, trece prin momente grele.

“Grilo a fost un snowboarder de carieră într-o ligă aparte. Prin titlurile sale mondiale, piesele video de neuitat și dragostea profundă pentru acest sport, a adus contribuții remarcabile la lumea snowboarding-ului, care sunt recunoscute și astăzi.

Îndrumarea copiilor săi, următoarea generație de rideri, în lumea snowboarding-ului a fost cea mai recentă pasiune a sa. Îți mulțumim Grilo pentru că ți-ai răspândit dragostea pentru snowboarding și pentru viață alături de familia ta și de întreaga comunitate de snowboarding.

Inimile și gândurile noastre sunt alături de logodnica sa Nina și de copiii lor, de familia sa și de prietenii săi din întreaga lume.“, au transmis reprezentanții Burton.

Nu este primul accident pe care campionul l-a avut. În anul 2016, a fost transportat cu elicopterul la spitalul din Schladming după ce s-a lovit grav la spate. Grilc declarase că „făcea snowboarding cu îngeri”, potrivit Capital.