Primul accident provocat de „autoconducere completă”. A murit un recrutor Tesla

Primul accident provocat de „autoconducere completă”. A murit un recrutor Tesla Maşina electrică. Sursa foto: Pixabay

Soția angajatului Tesla care a murit în ceea ce ar fi putut fi primul accident de „autoconducere completă” a declarat că ea și soțul ei au fost „cobai”

Un recrutor Tesla, pe nume Hans von Ohain, a pierit într-un accident de mașină pe un drum de munte din Colorado, când Model 3 a ieșit de pe șosea, s-a ciocnit de un copac și a luat foc. Ohain folosea „funcția de conducere automată a Tesla”, iar mașina „a ieșit pur și simplu de pe șosea”, potrivit lui Erik Rossiter, unul dintre prietenii lui Ohain care a supraviețuit accidentului. În cazul în care acest lucru este corect, incidentul ar fi primul deces cunoscut legat de tehnologia de conducere complet autonomă a producătorului auto.

Anchetatorii au descoperit că nivelul de alcool din sângele lui Ohain era de 3 ori peste limita acceptata, dar că nu a fost vorba de o coliziune obișnuită la volan în stare de ebrietate. La fața locului existau urme de roți rulante, ceea ce indică faptul că puterea era încă aplicată roților după accident, nu existau urme de derapaj, ceea ce indică faptul că vehiculul nu a încercat să frâneze înainte de impact. În mare parte din cauza celulelor bateriei litiu-ion stocate în partea inferioară a trenului de rulare al Tesla pe care Ohain o conducea, sergentul Robert Madden, de la Colorado State Patrol, a numit incendiul care a urmat unul dintre cele mai „intense” incendii de vehicule pe care le-a întâlnit vreodată.

Primul accident cauzat de conducerea autonomă

Moartea lui Ohain a fost constatată ca fiind din cauza leziunilor provocate de căldură și inhalarea de fum; dacă flăcările nu ar fi fost atât de intense, probabil că ar fi supraviețuit coliziunii. Văduva lui Ohain, Nora Bass, a declarat pentru The Post că soțul ei a fost dispus să suporte experiența „sacadată” pentru a face să avanseze tehnologia de autoconducere a Tesla, deoarece credea cu tărie în viziunea lui Elon Musk cu privire la viitorul vehiculelor autonome.

Ne puteți urmări și pe Google News
Elon Musk

Elon Musk / Sursa foto: Facebook

În prezent, Tesla desfășoară teste beta pentru funcția de conducere complet autonomă. Deși tehnologia Autopilot de la Tesla este destinată utilizării pe autostrăzi, aceasta a fost legată de o serie de accidente, dintre care unele au fost fatale. Cu toate acestea, Tesla nu a fost trasă la răspundere pentru niciunul dintre aceste accidente. Cu toate acestea, nu au existat dovezi solide care să facă legătura între tehnologia de conducere automată completă a Tesla, care este proiectată să navigheze în aproape orice situație, și orice accident mortal.

sursa: businessinsider.com