Evenimentul Zilei > Actualitate > Accident cumplit pe drumurile din România. Tragedia serii. Circulația este blocată
Accident cumplit pe drumurile din România. Tragedia serii. Circulația este blocată

Accident cumplit pe drumurile din România. Tragedia serii. Circulația este blocată

Un accident rutier grav a avut loc, sâmbătă seară, pe drumurile din România.

Şapte persoane au fost rănite într-un accident rutier produs, sâmbătă seara, în localitatea Oraşu Nou, transmit reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Someş (ISU) Satu Mare.

„La faţa locului s-au deplasat 9 pompieri militari ai Secţiei de Pompieri Negreşti Oaş cu o autospecială de stingere cu modul de descarcerare, două ambulanţe SMURD, un TIM (terapie intensivă mobilă) şi un EPA (echipaj de prim-ajutor) şi o ambulanţă aparţinând Serviciului de Ambulanţă Judeţean. Pompierii au acţionat pentru asigurarea măsurilor PSI. 7 persoane au fost implicate în accidentul rutier, suferind de leziuni minore, 4 au fost transportate cu ambulanţele SMURD la UPU Satu Mare, 3 au fost transportate la CPU Negreşti Oaş”, au precizat reprezentanţii ISU Satu Mare.

Poliţia a deschis o anchetă pentru a stabili împrejurările în care s-a produs accidentul.

Statistici alarmante în România

În lunile de vară au avut loc cele mai multe accidente rutiere.1.864 de oameni au murit şi circa 40.000 au fost răniţi în accidente, doar în 2019. Faţă de anul 2018, cifrele sunt mai mici cu 0.2%, potrivit Institutului Naţional de Statistică (INS).

Cele mai multe accidente rutiere grave au loc în timpul concediilor. Anul trecut, 1.864 de oameni au murit în 31.146 de accidente rutiere, potrivit unei analize derulate de către Institutul Naţional de Statistică. Dintre aceştia, 729 erau pietoni. În plus, circa 40.000 de oameni au fost răniţi în accidente pe şosele.

Faţă de anul 2018, numărul persoanelor accidentate mortal a scăzut cu 0,2%, în timp ce numărul accidentelor de circulaţie rutieră care au cauzat răni a crescut cu 3,1%. Totodată, numărul persoanelor rănite a crescut cu 2,5%, conform sursei citate.

În ceea ce priveşte luna producerii accidentelor, cele mai multe s-au înregistrat în lunile august (11,1% din numărul total de accidente), iulie (10,0%) şi septembrie (9,9%). Referitor la locul producerii acestora, cele mai multe au avut loc în interiorul localităţilor.