A murit medicul Adrian Lobonțiu, expert în chirurgie robotică

A murit medicul Adrian Lobonțiu, expert în chirurgie robotică

A murit medicul Adrian Lobonțiu, expert în chirurgie robotică recunoscut la nivel mondial pentru operațiile complicate pe care le-a făcut.

A murit medicul Adrian Lobonțiu, pionier al chirurgiei robotice din Europa, unul dintre cei mai mari chirurgi pe care i-a dat România.

Medicul Adrian Lobonțiu s-a născut în anul 1967, la Reghin.

El a decedat în locuința sa din Statele Unite ale Americii. Medicul va fi înmormântat la Târgu Mureș.

Ne puteți urmări și pe Google News

Adrian Lobonțiu este românul care a scris pagini de istorie pentru medicina mondială.

Dr. Adrian Lobontiu a fost pionier al chirurgiei robotice în Europa, a realizat numeroase intervenții în premieră mondială, atât în străinătate, cât și în țara noastră, iar datorită profesionalismului și devotamentului său față de pacienți și de medicină i-au fost oferite numeroase distincții.

Anunțul a fost făcut de soția sa, pe pagina sa de facebook.

A murit medicul Adrian Lobonțiu

„Cu profund regret vă anunț că soțul meu, dr. Adrian Lobonțiu a încetat fulgerător din viață duminică, în locuința noastră din S.U.A.

Dr. Adrian Lobontiu a fost pionier al chirurgiei robotice în Europa, a realizat numeroase intervenții în premieră mondială, atât în străinătate, cât și în țara noastră, iar datorită profesionalismului și devotamentului său față de pacienți și de medicină i-au fost oferite numeroase distincții. Rămân în urma sa gesturile de mare noblețe profesională și umană, dar și cei trei copii pentru care a fost un tată extraordinar. Dumnezeu să îl odihnească!

Înmormântarea va fi una restrânsă și va avea loc pe plaiurile natale, la Târgu-Mureș”, scrie soția medicului pe Facebook.

Reamintim că în urma cu puțin timp, faimosul medic Adrian Lobonțiu, oferea detalii importante despre fenomenul incendiilor din spitale, exclusiv pentru EVZ.ro

„Incendiile în sălile de operație în SUA nu sunt, din nefericire, rare. Efectul lor este devastator, în primul rând pentru pacienți, familiile lor, cât și pentru personalul medical: de la personalul sălilor de operație, anesteziști, la asistente/asistenți medicali, chirurgi sau managerii spitalelor.

Din acest motiv, vă transmit câteva elemente bazate pe evidențe clinice validate aici în SUA. Sunt factuale, științifice și riguros analizate, bazate pe Protocoale și “Guidelines” aplicate în SUA pe care le voi cita în continuare.”, explică dr. Adrian Lobonțiu. În exclusivitate pentru EVZ.ro.

Citește și: Exclusiv. Dr. Adrian Lobonțiu, o somitate a chirurgiei mondiale: „Incendiile în sălile de operație în SUA nu sunt rare”