Horia Vădrariu, de 52 de ani, cunoscut în Caraș-Severin ca fiind fostul consilier al președintelui Consiliului Județean Caraș-Severin, a murit în Penitenciarul Jilava din cauza leucemiei, potrivit flux24.

Acesta solicitase instanței eliberarea din pușcărie din cauza bolii de care suferă, dar magistrații au amânat decizia pentru data de 21 septembrie.

„Ultima dată am vorbit cu el a fost după pronunțarea Curții de Apel, când i s-a redus pedeapsa cu un an. Era foarte bucuros. Mi-a spus că vrea să execute cât mai repede pedeapsa. Teoretic putea amâna executarea pedepsei, pentru că bolile de care suferea sunt incurabile și nu puteau fi tratate în regim de detenție. Suferea de cancer. Am înțeles de la fiul său că a murit de leucemie. A stat timp de vreo trei săptămâni la Clinicile Noi din Timișoara, s-a întors în penitenciar, i-a fost tot mai rău și l-au mutat la Penitenciarul Jilava, acum vreo două săptămâni. Ieri, fiul lui a primit un telefon fiind anunțat despre deces”, a declarat avocatul Cosmin Bolosin pentru expressdebanat.ro.

Starea de sănătate tot mai precară l-a determinat pe Horia Vădrariu să ceară instanței de judecată întreruperea executării pedepsei. Solicitarea a fost înaintată în 26 iulie Judecătoriei Timișoara. În 10 august a fost admisă însă excepţia necompetenţei materiale a Judecătoriei Timişoara, invocată din oficiu de judecătorul delegat cu executarea, astfel că a fost declinată competenţa de soluţionare a cererii de întrerupere a executării pedepsei în favoarea Tribunalului Timiş, arată flux24.

Vădrariu a fost condamnat de Tribunalul Caraș-Severin la trei ani de închisoare cu executare pentru că a intermediat o șpagă oferită de soția unui polițist de frontieră din Moldova Nouă unui cadru medical de la Spitalul Județean de Urgență Reșița. El avea de executat o pedeapsă de 2 ani de închisoare.