A murit fulgerător. Vedeta era eroul unei întregi țări

A murit fulgerător. Vedeta era eroul unei întregi țări

Fostul jucător al cluburilor engleze West Ham, Fulham și Portsmouth, Papa Bouba Diop, a murit la doar 42 de ani, după o lungă suferință.

El a rămas pentru totdeauna în memoria fanilor fotbalului, după ce a reușit să marcheze un gol cu Senegalul contra Franței, la Cupa Mondială din 2002.

Fostul internațional senegalez Papa Bouba Diop a murit la doar 42 de ani, după ce a pierdut lupta cu o boală gravă

Papa Bouba Diop a fost iubit în mod egal de fanii din Premier League și de cei ai naționalei Senegalului. El a devenit un adevărat erou în țara sa natală, după ce a marcat singurul gol al meciului din  deschiderea Cupei Mondiale din 2002, contra Franței.

Ne puteți urmări și pe Google News

Fostul internațional senegalez a decedat în urma unei suferințe îndelungate. În timpul perioadei petrecute la Fulham, Diop a fost desemnat cel mai bun jucător al clubului englez din sezonul 2005/2006.

El a devenit favoritul publicului de pe Craven Cottage și a primit banderola de căpitan al echipei, sub comanda lui Chris Coleman. După 3 ani la echipa din vestul Londrei, Diop a semnat pe 5 ani cu cei de la Portsmouth pentru o sumă de 4 milioane de euro.

El a fost unul dintre jucătorii cheie care au contribuit la câștigarea Cupei Angliei, în 2008, de către Portsmouth, dar a părăsit echipa în 2010, atunci când aceasta a retrogradat din Premier League.

O legendă în Senegal: „Ce tristețe teribilă”

Diop s-a întors în Anglia după ce a petrecut un sezon la grecii de la AEK Atena și a evoluat în 16 meciuri pentru West Ham în Championship, cu care a reușit promovarea în Premier League. Ultimul său club a fost Birmigham City, cu Diop care nu a mai jucat fotbal din 2013.

Legenda Gary Lineker a reacționat rapid la vestea dispariției lui Diop și a scris pe contul său de Twitter: „Ce tristețe teribilă. A fost luat dintre noi atât de tânăr. RIP Papa Bouba Diop”.

Diop a avut o carieră de excepție și pentru naționala Senegalului pentru care a jucat 63 de meciuri și a marcat 11 goluri. Africanii au ajuns până în sferturile de finală ale Cupei Mondiale din 2002, cu ajutorul celor 3 goluri importante marcate de Papa Bouba Diop la turneul asiatic din Japonia și Coreea de Sud, scrie Digisport.