Evenimentul Zilei > Actualitate > A început războiul dintre Casa Regală și Prințul Harry. Avertisment dur transmis de regină
A început războiul dintre Casa Regală și Prințul Harry. Avertisment dur transmis de regină

A început războiul dintre Casa Regală și Prințul Harry. Avertisment dur transmis de regină

Cartea de memorii a prințului Harry riscă să-l aducă pe nemulțumitul soț al lui Meghan Markle în fața justiției dacă în carte apar informații neplăcute despre membrii Casei Regale sau personalul care se ocupă de familia regală, susțin surse din interior.

Prințul Harry, duce de Sussex lucrează în secret  de vreun an la o carte de memorii. Lucrarea este redactată în colaborare cu un fost jurnalist de la Los Angeles Times, pe numele său JR Moehringer,. Jurnalistul, laureat al premiului Pulitzer, este un maestru al genului memorialistic, el ajutându-i, de-a lungul anilor, să-și scrie memoriile și pe tenismenul Andre Agassi sau pe Phil Knight, cofondatorul Nike.

Ediția revăzută, adăugită și completă a suferințelor prințului

Lucrarea, care va fi publicată de Penguin Random House, își propune să fie relatare definitivă a experiențelor, aventurilor, pierderilor și lecțiilor de viață care au ajutat la modelarea tânărului prinț.
Harry susține, de altfel, că își va povesti viața nu prin prisma celui născut prinț, ci a omului care a devenit.
Oricât de inofensive ar fi aceste vorbe, toată lumea știe că succesul cărții nu poate veni decât de la dezvăluirile picante pe care le va face prințul. Acesta este, de altfel, și marele risc. Surse apropiate de familia regală britanică îl avertizează pe Harry că ar putea intra în bucluc.

Harry riscă un val de procese

„S-ar putea să existe o dispoziție către membrii personalului regal de a răspunde oricăror afirmații pe care le consideră inexacte. Poate că s-ar închide ochii dacă membrii personalului s-ar folosi de prieteni sau membri ai familiei pentru a corecta anumite informații.
Acestea sunt discuțiile care se poartă în acest moment și, desigur, căile de atac legale sunt întotdeauna disponibile în cazul în care cartea ar afecta în mod nedrept membrii personalului”.

Se vehiculează că Penguin Random House ar fi plătit 28 de milioane de lire sterline pentru un pachet de patru cărți, care include și o carte de „wellness” scrisă de consoarta Prințului Harry, Meghan Markle. Random House a anunțat că prințul își va dona drepturile financiare în scopuri caritabile, notează Daily Express.