Evenimentul Zilei > Social > A început bătălia politică pe COVID-19? Contre dure Alexandru Rafila – Nicuşor Dan
A început bătălia politică pe COVID-19? Contre dure Alexandru Rafila – Nicuşor Dan

A început bătălia politică pe COVID-19? Contre dure Alexandru Rafila – Nicuşor Dan

Carantinarea pe anumite străzi în Capitală, pe care primarul general o estimează ca fezabilă, este „neaplicabilă” și hazardată, estimează Rafila.

Măsura carantinării pe străzi în București, prin sistemul informatic de monitorizare, nu se poate, practic, aplica, crede medicul Alexandru Rafila.

Carantinarea unor străzi sau cartiere din Capitală este mai degrabă o „invenție”, apreciază Rafila.

„În Capitală nu se pot aplica astfel de măsuri, pentru că… Haideți să o luăm pe rând: copiii nu merg la școală, ei stau la domiciliu, stau cu bunicii sau cu părinții. Persoanele vârstnice, mai ales că s-a răcit vremea, cred că sunt destul de precaute, încât să nu circule cu mijloace de transport în comun. Cum o să aplicăm o astfel de măsură? Cetățenii de pe o anumită stradă nu merg la lucru, cei de pe strada următoare merg la lucru? O să completeze, de fapt, toți declarații că se deplasează. Nu, nu mi se pare o chestiune aplicabilă și chiar cred că este o invenție. Eu n-am prea auzit”, a declarat Rafila, scrie România Tv.

„La Madrid a fost o astfel de abordare, dar cine cunoaște Madridul – discutăm de orașul propriu-zis, istoric, și-n jurul Madridului sunt niște sateliți ai orașului. Sigur că dacă discuți de o suprafață bine definită și cu număr clar de persoane, atunci acolo poți să iei o măsură, dar așa, pe străzi, mie mi se pare imposibil de aplicat o astfel de măsură și n-o să facă altceva decât să creeze și mai multă confuzie”, a declarat medical la Digi 24.

O eventuală carantinare pe sectoare a municipiului Bucureşti este greu de realizat, a estimat și ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

Nicuşor Dan: „Poate fi impusă carantinarea zonală”

Duminică, premierul Ludovic Orban a declarat după o vizită la call-centerul DSP București, că nu s-a luat decizia carantinării Capitalei.

Orban a spus că deocamdată „evaluăm măsurile care au fost adoptate, daca vor fi necesare si alte măsuri, vom anunța”.

Primarul General al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat, duminică dimineaţă, după o vizită la call-center-ul DSP, că autorităţile nu iau în calcul carantinarea Bucureştiului în ciuda creşterii numărului de cazuri COVID-19 în ultimele săptămâni.

Nicuşor Dan a precizat însă că poate fi adoptată carantinarea zonală în Bucureşti.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE