„Începând de astăzi, Guvernul Dăncilă este un guvern minoritar care nu mai are sprijin majoritar în Parlament. Evident că alegerile pentru Parlamentul European au arătat clar că acest Guvern nu mai are nicio legitimitae să guverneze pentru că nu mai este sprijinit de cetăţeni, iar astăzi, şi la nivelul Parlamentului, Guvernul Dăncilă nu mai beneficiază de sprijinul unei majorități parlamentare. Dacă ar avea un simţ, decență şi respect faţă de cetățeanul român şi voinţa sa exprimată, premierul Dăncilă ar trebui să îşi depună demisia, iar PSD să plece de la guvernare. Este foarte clar că trebuie să se pună punct acestei guvernări dezastruoase”, a afirmat Orban. Liderul liberal a adăugat că nu contează pe normalitate și nu se mai obosește să ceară demisia, ci vor începe demersurile pentru o moțiune de cenzură.

El spune că „odată cu această moțiune apele se separă, cine este în Opoziție, susține moțiunea” și a respins ideea lui Victor Ponta, că Guvernul ar putea pica atunci când premierul merge în Parlament pentru reînvestire deoarece PSD nu mai are majoritate.

„Cred că domnul Orban ori face un joc ascuns pe care nu-l înţelegm noi, are vreun blat ceva, ori a vorbit aiurea. De ce să faci moţiune de cenzură, din moment ce Guvernul trebuie să vină să ceară votul pentru restructurare? (…) 45 de zile – timp în care trebuie să vină pentru vot. Dacă au 234 de voturi – nu de la PRO România -, pot să continue. Poate fac o restructurare atât de bună, încât o să ne convingă şi o să-i susţinem. Domnul Orban, din câte ştiu eu, nici nu e parlamentar. Cred că a ieşit cumva, aşa, s-o sprijine pe doamna Dăncilă şi nu înţeleg de ce”, a declarat, luni, liderul Pro România.

Acesta a mai spus că s-a făcut de râs la ultima moțiune inițiată de PNL. „Noi ne-am făcut de râs, practic, alături de PNL în sesiunile anterioare, când au depus moţiuni şi nu voiau să treacă moţiunea. Ei le făceau aşa, pentru dumneavoastră, să se facă că fac opoziţie, dar USR zicea că ei nu vor la guvernare, că PNL n-au guvern. Nu ştiu ce face PNL-ul, e treaba lui”, a explicat Ponta.

 

Ludovic Orban a spus că PNL va începe să strângă semnături și va depune moțiunea atunci când vor avea numărul necesar și garanții că vor exista voturile necesare trecerii moțiunii.