A fost mare scandal la alegerile interne ale PNL din Spania. Acolo unde reales a fost președintele Cătălin Stan, iar poliția a fost chemată la sediu pentru a face ordine. Mai mulți membri care candidau au fost împiedicați să intre la alegeri, de agenții de securitate. Așa că la locul cu pricina au ajuns și oamenii legii.

A fost nevoie de intervenția poliției pentru a calma spiritele la alegerile PNL

Scena s-a petrecut la un hotel din oraşul Torrejon de Ardoz, acolo unde a ajuns și o salvare. „În propriul partid nu avem voie să votăm şi nu avem voie să candidăm, iar invalidările se fac doar prin vorbe. În scris nu riscă să ne dea nimic”, s-a plâns Ciprian Munteanu, candidat la șefia PNL Spania.

„În conformitate cu statutul pot să participe la alegeri membrii care sunt în MAI PNL şi au adeziune completată cu toate datele. Dintre cei 300 de membri despre care vorbiţi dvs., foarte mulţi au fost băgaţi ca persoane de umplutură. Nu aveau nici adresă de email şi nici telefon. Nu poţi să trimiţi porumbelul ca să-i anunţi că se fac alegeri, dacă ei sunt puşi acolo să dea bine la număr”, a explicat senatorul Viorel Badea, președinte PNL Diaspora, conform stiridiaspora.ro.

Acuzații lansate de Nicolae Dina

Scandal a fost și în zilele premergătoare alegerilor. Nicolae Dina posta un mesaj dur pe contul de Facebook. „Denunț aceste ABUZURI CONTINUATE, de ani de zile și au ajuns până acolo când la comanda doamnei Alina Gorghiu(pe atunci Cooooopreședinte PNL), împreună cu dl.Senator Badea Viorel Richard și Ionescu Victor Lucian (pe atunci cooooopreședinte), PNL Diaspora, să mă excludă din PNL Diaspora în cadrul întâlnirii de la Dublin 2016.

După toate intervențiile și chemările către CONDUCEREA PNL, care este direct răspunzătoare despre toate cele scrise în intervențiile mele.
Vin să denunț ABUZUL CONTINUAT de către dl.Senator Badea Viorel Richard și secretara dumnalui Irina Neacșu (Irinuca de la PNL Diaspora), a bazei de date SECHESTRATE abuziv. La această bază de date nu are aces nici măcar actualul Secretar General al PNL Diaspora dl.Barbu Mihai, după declarațiile dumnealui”, scria Dina.