A fost sau nu rasism pe Arena Națională? Trei rapoarte oficiale au elucidat misterul

A fost sau nu rasism pe Arena Națională? Trei rapoarte oficiale au elucidat misterul

România a fost acuzată insistent de comportament rasist de suedezi în ultimele săptămâni, în contextul partidei retur din campania calificare pentru EURO 2020. În cele din urmă, eforturile denigratoare ale nordicilor s-au dovedit a fi nefondate. 

Suedezii au amenințat înainte de partida de pe Arena Națională că vor ieși de pe teren dacă vor auzi scandări rasiste, în contextul în care această teamă invocată nu a avut un precedent. Mai mult, pe finalul confruntării, meciul a fost oprit pentru câteva minute după ce atacatul nordicilor, Isak, s-a plâns că a fost victima unor scandări rasiste.

Spectacolul suedezilor a primit și verdictul, care s-a dovedit că de fapt nu a fost justificat. La București, fără să știe nimeni, s-au aflat reprezentanții de la FARE - Football Against Racism in Europe, care a demontat acuzațiile nordicilor. Potrivit celor de la FARE, nu au existat atacuri rasiste pe Arena Națională, poziție prezentată inclusiv de arbitrul partidei și observator.

Ne puteți urmări și pe Google News

Suedia, atacuri furibunde la adresa României

Aroganța, respectiv acuzațiile grave și absurde ale nordicilor au mers și mai departe zilele trecute. Aceștia au declarat că sunt pregătiți organizeze meciurile programate la București pentru EURO 2020, în cazul în care România va fi sancționată pentru rasism.

În ciuda celor trei rapoarte care au negat scandările rasiste, afirmațiile suedezilor au avut un ecou mult mai puternic la nivel internațional și astfel, imaginea negativă a României persistă. În aceste condiții, eticheta de lipsă de fair-play din partea suedezilor ar fi un verdict corect.