Epidemiolog și scriitor științific britanic, profesorul Tim Spector, a postat pe Twitter că unghiile care au linii verticale proeminente și vizibile sunt un simptom în urma vindecării de COVID-19.

Modificări în aspectul unghiilor

Potrivit specialistului, aspectul unghiilor apare ca o reacție, după o pauză în care corpul a fost infectat. Noul simptom al bolii COVID-19 este inofensiv și nu ar trebui să provoace îngrijorare.

Epidemiologul susține că, în afară de aspectul unghiilor, pacienții infectați cu coronavirus nu au avut erupții cutanate. Liniile vor apărea odată ce unghia va crește, iar pacientul s-a vindecat de COVID.

Într-o altă lucrare științifică, publicat în Canadian Medical Association Journal, unui bărbat în vârstă de 45 de ani i s-a modificat aspectul unghiilor la trei luni și jumătate după ce a fost testat pozitiv pentru virusul SARS-CoV-2.

Alți specialiști afirmă că aspectul unghiilor poate fi și un semn al altor boli, apărând nu doar în urma infectării cu coronavirus, de aceea trebuie să ceri sfatul medicului, scrie alphanews.ro.

Simptomele infecțiilor cu coronavirus s-a schimbat, față de anul trecut, iar acest lucru face ca numărul cazurilor critice să fie mai mare.

Simptomele infecției cu coronavirus

Simptomele infectării cu SARS CoV-2 sunt similare cu cele ale gripei sezoniere. Pacientul poate să resimtă o stare de oboseală accentuată, precum și dureri musculare și/sau articulare ridicate, care îi reduc din mobilitatea obișnuită.

Printre cele mai comune simptome ale COVID-19 se numără tusea seacă și febra ridicată, care persistă. În unele cazuri, pacienții își pierd gustul și mirosul, acesta fiind un simptom de alarmă, care poate diferenția COVID-19 de orice altă afecțiune similară.

Frecvent, pacienții acuză dureri de cap și de gât, precum și dificultăți mari la respirație și dureri în piept.

Deoarece coronavirusul afectează și sistemul digestiv, în momentul infectării cu SARS CoV-2, pot apărea și episoade de diaree și/sau vărsături, mai frecvent la copii.