Evenimentul ZileiSocialA fost aprobat un nou medicament pentru tratarea variolei. Se crede că poate trata și variola maimuțelor

A fost aprobat un nou medicament pentru tratarea variolei. Se crede că poate trata și variola maimuțelor

A fost aprobat un nou medicament pentru tratarea variolei. Se crede că poate trata și variola maimuțelor
Variola maimuțelor înregistrează noi cazuri atât în SUA, cât și în Europa. Specialiștii caută tratament pentru a ține în frâu noul virus, așa că FDA a aprobat, vineri, un medicament despre care se crede că poate trata nu doar variola clasică, ci și cea a maimuțelor. Momentan sunt utilizate mai multe multe medicamente existente pe piață pentru a putea trata boala, nefiind terapii specifice acesteia.

Food and Drug Administration (FDA) a aprobat un nou medicament împotriva variolei, despre care e crede că ar putea trata și variola maimuțelor. TPOXX, un medicament antivariolic, va putea fi distribuit în magazine și se crede că ar putea ține în frâu noul virus.

Specialiștii în medică încearcă tratarea cazurilor de variola maimuțelor cu diverse medicamente antivariolice prezente pe piață, în acest moment nefiind un tratament specific pentru acest nou virus care face din ce în ce mai multe cazuri în SUA și Europa.

Primul caz de variola maimuțelor din SUA a fost confirmat în Massachusetts, iar oficialii din New York au anunțat joi un al doilea caz suspect. Până în prezent, virusul a fost detectat în 11 țări din America de Nord și Europa.

FDA a aprobat un nou medicament

FDA a aprobat un nou medicament pentru tratamentul variolei maimuțelor. Anunțul a fost făcut de SIGA Technologies, care au precizat că s-a dat undă verde pentru formulă intravenoasă a TPOXX, un medicament împotriva variolei care era deja disponibil sub formă orală.

Potrivit informațiilor oferite de companie, în Europa medicamentul este deja aprobat ca tratament pentru variola maimuțelor, așa cum sunt multe medicamente împotriva variolei, din cauza similitudinii dintre virusuri.

Virusul este unul rar, însă are un potențial devastator, susțin specialiștii. El continuă să se răspândească în întreaga lume, fiind confirmat sau suspectat în zeci de cazuri în 11 țări din Europa și America de Nord.

Primul caz de variola maimuței din SUA a fost confirmat miercuri, în Massachusetts. Joi, oficialii din New York au anunțat că investighează, de asemenea, un caz suspect de monkeypox.

Unde sunt cele mai comune cazuri de variolă

Compania SIGA susține că Joe Biden, președintele SUA, a declarat în cadrul unei conferințe de presă că a făcut recent o cerere de buget pentru a utiliza medicamentul în tratarea virusului emergent. Acest lucru arată faptul că acesta va deveni unul dintre tratamentele principale pentru acest virus în SUA.,

Nu există medicamente special formulate pentru variola maimuței, deși medicii vor folosi adesea medicamente împotriva variolei off-label pentru a trata acest virus rar. Pentru acest virus există deja un vaccin, chiar dacă în SUA are o acoperire redusă.

Virusul este comun în Africa Centrală și de Vest. El se transmite interspecii, de la animale la om, prin contact fizic. Persoanele infectate suferă erupții cutanate și leziuni infecțioase pe piele, alături de alte simptome asemănătoare gripei.

Cum se transmite

Cazurile de variola maimuței au început să fie anunțate în Europa în ultimele săptămâni. Marea Britanie, Spania și Portugalia au raportat la comun, în ultima săptămână, 20 de cazuri confirmate sau suspecte. Pe continentul European a fost descoperit și în Belgia, Franța, Germania, Italia și Suedia.

Variola maimuței se răspândește de obicei prin contact corporal strâns, a explicat pentru DailyMail.com Dr. Amesh Adalja, expert în boli infecțioase la Universitatea Johns Hopkins, din Baltimore, Maryland.

În trecut, a fost mai mult o chestie de la animal la om… dar prin contact apropiat s-a știut întotdeauna că se răspândește”, a spus el.


Accesează: