Evenimentul ZileiInternationalA cerut să nu fie executat pentru că „poluarea îl va ucide oricum”

A cerut să nu fie executat pentru că „poluarea îl va ucide oricum”

A cerut să nu fie executat pentru că „poluarea îl va ucide oricum”
Un straniu viol a șocat opinia publică din India anului 2012. Pe atunci, şase bărbaţi au bătut şi violat o studentă într-un autobuz din New Delhi. Acum, unul dintre aceștia cere să i se comute pedeapsa capitală pentru că „poluarea atmosferică mă va ucide oricum”.

Din cei șase, unul, minor, a fost eliberat, altul s-a sinucis în timpul anchetei și patru atacatori au fost condamnaţi la moarte prin spânzurare, pentru că victima lor,  Nirbhayaei, o fată de numai 23 de ani,  a murit la două săptămâni după viol, din cauza rănilor.

Din cei patru, Akshay Thakur cere să nu nfie executat. În acest sens, avocatul lui Thakur a depus o petiţie în care se spune că  aerul din India este foarte poluat, şapte oraşe din topul celor mai poluate zece din lume fiind localizate acolo. „Dacă speranţa de viaţă scade tot mai mult, cu ce mai ajută condamnarea la moarte?” a mai punctat avocatul în petiţie. New Delhi e „ca o camera de gazare”, oraşul e „otrăvit”…

Este extrem de puţin probabil ca cererea bărbatului să schimbe ceva, au comentat specialiştii. „Pedeapsa nu poate fi retrasă pe un asemenea temei”, a spus expertul Satish Maneshinde.