Fostul şef al Camerei de Conturi, Constantin Iatco, a câştigat la Loto o sumă importantă de bani chiar înainte de  a muri.

Iatco completa frecvent , de ani de zile, biletele Loteriei pentru ambele trageri săptămânale 5 din 49 şi 6 din 49, dar până în vara acestui an nu a câştigat vreo sumă importantă de bani. Cu puţin timp înainte de tragicul eveniment, Constantin Iatco, şi a încercat norocul pe o variantă la 5 din 40 şi a ghicit 4 din cele 5 numere impuse de hazard.

Acum o lună, s a deplasat la Bucureşti fiind invitatul unor manifestări festive legate de aniversarea a 150 de ani de la Înfinţarea Camereu de Conturi, ocazie în care a fost premiat chiar de preşedinte cu Ordinul Meritul industrial şi Comercial în grad de Cavaler. La Bucureşti şi a ridicat şi banii câştigaşi la Loto, 320 de milioane din care statul a oprit impozitile. Cu 270 de milioane Iatco şi a achitat şi o datorie la bancă.

Nimeni nu se aştepta ca seful Camerei de Conturi Iasi să se stingă atât de fulgerator mai ales ca in ultimii ani se ingrijea de sanatatea sa. Işi făcea analizele o dată la 6 luni, nu bea alcool decât foarte rar, urma tot felul de diete si ii sfatuia si pe apropiatii sai sa manance sanatos, conform bzi.ro. Ceva il macina insa. Acel ceva are legatura cu concursul de promovare care a avut loc chiar cu o saptamana inainte de decesul lui Constantin Iatco. Itco râvnea acest post. Nimeni nu stie ce s-a intamplat pentru ca nu a mai fost promovat. Cert este că acest eşec care s-a datorat exclusiv politicului l-a afectat foarte mult, iar in ultima perioadă era foarte supărat.