Evenimentul Zilei > Politica > Exclusiv. Cel mai rapid transfer politic din România. Dimineața la PSD, după-masă la PNL
VIDEO

Exclusiv. Cel mai rapid transfer politic din România. Dimineața la PSD, după-masă la PNL

În momentul votului pentru învestirea Guvernului Orban, un deputat PSD s-a așezat în băncile liberalilor și a votat împreună cu aceștia. Momentul a fost surprins și povestit de Adriana Săftoiu în cadrul podcastului „România lui Cristache”, ca răspuns la întrebarea jurnalistului Ionuț Cristache: „Cum s-ar simți liberalii să aibă un premier PSD?”

„Îmi pare rău pentru colegii mei care eventual și pentru asta se vor supăra, exact așa cum s-a simțit PNL când primea parlamentari PSD. Nu o să uit momentul acela, din ziua aceea, cu o doamnă care era deputat PSD… Dimineață la ora 7, postase pe pagina de Facebook a PSD, era în ziua moțiunii.

Și a scris: «Dacă vreți să o duceți bine, votați Dăncilă! Dacă vreți să muriți și să n-aveți ce mânca…» Asta era ideea. Vrei să-ți fie bine? Votați Dăncilă, vrei să-ți fie rău, atunci n-aveți decât să mergeți pe mâna lui Orban și Iohannis. La ora 7 dimineața… În jur de ora 14, m-am dus în bancă la mine și cu coada ochiului am văzut-o pe doamna asta în spatele meu. Și am zis, băi, ce nu o fi în regulă?”, a rememorat scena fostul deputat PNL, Adriana Săftoiu, căreia nu-i venea să creadă ce vede în fața ochilor.

„M-am mai uitat un pic dreapta-stânga, am crezut că m-am așezat prost. Lângă doamna era o colegă de-a mea deputat din județul respectiv. Și îi dau ei mesaj: «Ce-i cu doamna asta lângă tine?» Și doamna îmi răspunde și ea tot prin mesaj: «E colegă cu noi de o oră.»”, a povestit Adriana Săftoiu.

Parlamentarul despre care vorbește fosta consilieră a președintelui Traian Băsescu este deputatul Elena Hărătău, care a ajuns în Parlament pe listele PSD, fiind aleasă în circumscripția din Bacău. A fost numită în 2018, luându-I locul lui Gabriel Vlase, numit de Klaus Iohannis la șefia SIE. După ce i-a trădat pe social-democrați, Elena Hărătău a primit cadou din partea lui Ludovic Orban un nou loc eligibil de deputat în legislatura 2020-2024.

Urmăriți întregul interviu în podcastul „România lui Cristache” pe canalul Youtube EVZ Capital.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: