Serviciile vamale și fiscul polonez dețin aproximativ o jumătate de milion de litri de vodcă, alcool pur și alcool contrafăcut.

Băuturile, care au fost confiscate pentru a servi ca probe în procedurile judiciare, sau confiscate ca urmare a acestor proceduri, nu vor fi distruse ci predate serviciilor interesate pentru dezinfectarea clădirilor, spațiilor și mijloacelor de transport, scrie 20 Minutes.

Astfel, pompierii din Olsztyn, în nord-estul Poloniei, au primit deja 1000 de litri de alcool pur.

Trei spitale, două în Olsztyn și unul în Elblag, au primit în total 2500 de litri de alcool pur, a declarat Marta Rosiak, purtător de cuvânt al administrației vamale din această regiune învecinată cu enclava rusă Kaliningrad.

Operațiunea va continua în zilele următoare pentru aprovizionarea administrației publice, a poliției și a poliției de frontieră.

Distilerii clandestine, artizanale sau industriale sunt frecvent destructurate în Polonia, în special în nord-estul țării.

Acestea produc adesea un soi de vodcă artizanală foarte populară în zonele rurale și mult mai ieftină decât echivalentul ei produs legal.