Evenimentul Zilei > Actualitate > Crește numărul românilor care vor putea să beneficieze de șomaj tehnic
Crește numărul românilor care vor putea să beneficieze de șomaj tehnic

Crește numărul românilor care vor putea să beneficieze de șomaj tehnic

Noi categorii de români vor putea beneficia de șomajul tehnic, a anunțat, miercuri seară, purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Ionel Dancă, șeful Cancelariei prim-ministrului, a anunțat, miercuri seară, că noi categorii de români vor avea dreptul de-a beneficia de șomajul tehnic. La Ordonanța 30 au fost făcute completări printr-o Ordonanță de Urgență.

„Au fost făcute azi, prin ordonanţă de urgenţă, câteva completări la Ordonanţa 30, ca urmare a sesizărilor primite din partea unor categorii sociale şi profesionale. Astfel, au fost incluse în categoria persoanelor care pot beneficia de indemnizaţia de şomaj tehnic cei care desfăşoară şi au activităţi în relaţia cu organizaţiile cooperatiste meşteşugăreşti.

De asemenea, cei care desfăşoară şi au relaţii contractuale cu structurile sportive şi avocaţii, cei care au realizat în ultima lună un venit de până la un salariu mediu brut pe economie şi care nu depăşeşte nivelul acesta pe anul 2019, respectiv cei care în această perioadă au o restrângere a activităţii la nivelul amintit pot beneficia de această indemnizaţie de şomaj tehnic”, a afirmat Dancă.