3.500 de pagini inedite despre Mihai Eminescu

3.500 de pagini inedite despre Mihai Eminescu

Sâmbătă, în comuna Dumbrăveni, județul Suceava, a fost lansată o carte-document pentru literatura română

Pe 15 iunie s-au împlinit 127 de ani de la moartea lui Mihai Eminescu, prilej pentru organizarea unui eveniment cultural deosebit. Academicianul Eugen Simion ne-a dezvăluit mai multe amănunte: „În afară de opera monumentală - „Viața și opera lui Mihai Eminescu” - George Călinescu a scris - separat - despre nenumărate aspecte din activitatea marelui poet. Sunt lucruri păstrate în manuscris, care n-au văzut niciodată lumina tiparului. Toate aceste notițe, consemnări, ipoteze, au fost strânse într-un singur volum că a fost lansat sâmbătă”.

Care este motivul pentru care această carte uriașă a fost prezentată într-o comună din județul Suceva? Eugen Simion are cuvântul: „Dumbrăveni este o așezare deosebită, cu oameni foarte interesanți, neo-pro testanți. Au venit mulți intelectuali din toată țara, dar și din Ucraina, din zonele locuite de români. Tocmai acesta este și motivul pentru care a fost ales acest loc. Să știți că aici au mai avut loc evenimente culturale de o asemenea amploare. Cartea dedicată lui Mihai Eminescu va cuprinde 3.500 de pagini, va fi o ediție excepțională, în seria Opere fundamentale”.

Mai este Eminescu, un poet de actualitate?

Ne puteți urmări și pe Google News

Mai trezește Mihai Eminescu interesul actualelor generații de elevi? „Cu siguranță reprezintă ceva și pentru tinerii din ziua de astăzi. Rămâne un poet enorm, care vine mereu și mereu în întâmpinarea gustului public. Eminescu trebuie așezat alături de marii noștri lirici - Arghezi, Blaga, Barbu, Bacovia, Nichita Stănescu”, concluzionează reputatul critic literar Eugen Simion