Evenimentul Zilei > Politica > 322 de utilaje de deszăpezire acţionează în BUCUREŞTI
322 de utilaje de deszăpezire acţionează în BUCUREŞTI

322 de utilaje de deszăpezire acţionează în BUCUREŞTI

Operatorii de deszăpezire am împrăştiat, luni dimineaţă, material antiderapant şi curăţau zăpada cu plugurile pe arterele principale ale Capitalei cu ajutorul a 322 de utilaje. Totodată, peste 1.000 de angajaţi ai serviciilor de curăţenie îndepărtau manual zăpada din staţiile RATB, refugiile de tramvai, rigole şi treceri de pietoni.

Jumătate de ţară este ÎNGHEŢATĂ BOCNĂ sub COD ROŞU. Judeţele blocate în zăpadă. Mai multe drumuri, printre care şi AUTOSTRADA Bucureşti – Constanţa, au fost ÎNCHISE | UPDATE

Potrivit unui comunicat al Primăriei Capitalei, în funcţie de condiţiile de trafic, planul pentru orele următoare este ca operatorii de deszăpezire să intervină cu prioritate pe arterele pe care circulă mijloacele de transport ale RATB, în zona spitalelor şi a instituţiilor de interes public, pe străzile care fac legătura cu bulevardele mari şi apoi pe străzile laterale.

Conform dispoziţiilor stabilite în ultimul comandament, schimbul între echipele care au acţionat pe timpul nopţii şi cele de zi se va face în teren, iar utilajele vor fi retrase numai pentru alimentare.

Echipe de la Administraţia Străzilor acţionează pentru remedierea semafoarelor defecte: (Piaţa Presei Libere, Charles de Gaulle, Răzoare, intersecţia Calea Floreasca cu strada Glinka şi Str. Turda cu B-dul Ion Mihalache). Conform raportărilor RATB, în prezent toate utilajele din dotare acţionează pentru îndepărtarea zăpezii de pe liniile de tramvai şi 400 de operatori manuali degajează zăpada acumulată pe refugii.

În ceea ce priveşte persoanele fără adăpost, în acest moment sunt cazate 155 de persoane la centrul social de la Berceni şi 287 la cel din Pallady. Echipele DGASMB continuă în teren identificarea oamenilor străzii pentru a-i caza în centrele Municipalităţii şi distribuie în acelaşi timp haine groase şi încălţăminte celor care refuza adăpostirea.

Conform aceleiaşi surse, de la momentul începerii ninsorii, poliţişti locali din cadrul Direcţiei Control au desfăşurat acţiuni de verificare a programelor de deszăpezire şi combatere a poleiului, constatând că la nivelul Municipiului Bucureşti operatorii de salubritate au acţionat, în primă fază, prin împrăştierea de material antiderapant, iar după miezul nopţii, până în jurul orei 04,30, s-a acţionat în repetate rânduri prin pluguire în baterii. După această oră, s-a trecut din nou la împrăştiere de material antiderapant şi pluguire. Activitatea operatorilor a fost îngreunată de ninsoarea căzută din abundenţă şi de vântul puternic.

Pe timpul nopţii a fost acordată o atenţie deosebită podurilor, rampelor, pantelor, pasajelor, precum şi intrărilor în spitale şi punctelor de interes social. Pe mai multe artere de circulaţie operatorii manuali şi angajaţii R.A.T.B. au lucrat la deszăpezirea staţiilor de autobuz şi a refugiilor de tramvai. Astfel, s-a constatat că la nivelul municipiului Bucureşti s-a acţionat cu un total de 323 utilaje şi 403 operatori manuali.

Eforturile operatorilor au fost concentrate în principal asupra marilor artere de circulaţie, dar au fost lucrate, deşi în măsură mai mică, şi arterele secundare şi cele de legătură. La ora 6,30 traficul rutier pe principalele artere de circulaţie se putea desfăşura în condiţii bune de iarnă, pe unele artere carosabilul fiind aproape la negru, în situaţia în care ningea viscolit

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: