Evenimentul Zilei > Social > 23 iunie, ziua de naștere a Joséphinei lui Napoleon
23 iunie, ziua de naștere a Joséphinei lui Napoleon

23 iunie, ziua de naștere a Joséphinei lui Napoleon

Joséphine de Beauharnais a fost prima soție a lui Napoleon I și prima Împărăteasă a francezilor. Era mai mare cu șase ani decât soțul ei, iar cu o zi înainte de ânuntă ea și Napoleon au semnat un contract prenupțial care stipula că

Reședința ei preferată Josephinei a fost Castelul Malmaison. Prin fiica ei, Hortense, a fost bunica maternă a lui Napoleon al III-lea, iar prin fiul ei, Eugène, a fost străbunica ultimilor regi și regine ai Suediei și Danemarcei, dar și a ultimei regine a Greciei. Actualele case regale ale Belgiei, Norvegiei și Luxembourgului sunt descendenții ei.

Un contract prenupțial ca în vremurile noastre

 

Cu o zi înainte de nunta cu Napoleon Bonaparte, ea și împăratul au semnat un acord prenupțial.

Legendarele personaje din secolul 18, erau tare îngrijorate că, la o eventuală despărțire, și-ar putea putea pierde avererile.

Așa că amândoi au mințit în actul prenupțial! Josephine și Napoleon s-au dat mai tineri decât erau. Josephine era mai bătrână cu 6 ani decât iubitul ei, ceea ce ar fi provocat un scandal la vremea respectivă întrucât trebuia să producă un urmaș!

Iar când a venit momentul să-și înșire proprietățile, amândoi au avut, se pare, “scăpări de memorie”! Contractul stipulează și că “niciuna dintre părți nu va fi responsabilă pentru datoriile pe care le face cealaltă” dar și că nu vor exista “proprietăți comune”.  

Actul, care a fost semnat la 8 martie 1796, a fost scos anul trecut la licitație de o casă din Paris și a fost vândut pentru suma de peste 430.000 de euro