Evenimentul Zilei > Actualitate > 18 ore de căutări disperate. Cei doi copii dispăruți în Caraș-Severin au fost găsiți în viață
18 ore de căutări disperate. Cei doi copii dispăruți în Caraș-Severin au fost găsiți în viață

18 ore de căutări disperate. Cei doi copii dispăruți în Caraș-Severin au fost găsiți în viață

Cei doi copii, de 3 și 5 ani, din satul Globurău, județul Caraş-Severin, care au dispărut miercuri seara de acasă au fost găsiți, cu puțin timp în urmă. Timp de 18 ore, aceștia au fost căutați de peste 350 de persoane, între care polițiști, jandarmi, pompieri militari, dar și voluntari. 

Micuții au fost găsiţi la 8 kilometri depărtare de casă, pe marginea unui drum, după ce un participant la trafic i-a văzut și a sunat la 112 .

Copiii au fost găsiţi în urmă cu puțin timp. Au fost preluaţi de poliţişti. Un participant la trafic i-a văzut pe marginea DN 6, în apropiere de Plugova,a sunat la 112 şi imediat au ajuns colegii la faţa locului şi i-au preluat. La o distanţă de 8 km de locul dispariţiei au fost găsiţi”, a precizat IPJ Caraş – Severin.

Căutările au durat mai bine de 18 ore

Părinții celor doi frați au anunțau miercuri seara Poliția, întrucât copiii care se jucau în apropiere nu s-au mai întors acasă.

Pentru a ușura căutările, în zonă a fost trimis şi un elicopter cu o cameră de termoviziune.

Potrivit IPJ Caraș-Severin, căutările minorilor s-au desfășurat fără întrerupere de la momentul sesizării, iar începând de joi dimineața oamenii legii au apelat și la un elicopter în încercarea de a-i găsi pe cei doi frați.

Cei doi copii, de 3 și 5 ani, sunt frați și au dispărut de la domiciliul din satul Globurău, comuna Mehadia.

Toate forțele au fost moblizate, inclusiv un elicopter cu cameră de termoviziune

„Astăzi, 03 iunie, la ora 00.10, polițiști din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Mehadia au fost sesizați despre faptul că în cursul serii, în jurul orei 20.00, Frățilă Florin Gheorghe, de 5 ani, și Frățilă Maria Magdalena, de 3 ani, au plecat de la domiciliu și nu au mai revenit până în prezent”, a transmis IPJ Caraș-Severin.

De asemenea, a fost solicitat sprijinul Inspectoratului General de Aviaţie, care a dirijat în zonă un elicopter cu cameră de termoviziune.
„Momentan, căutările se desfăşoară cu dificultate având în vedere condiţiile existente la faţa locului: arie împădurită extinsă, întuneric şi zonă accidentată”, arată sursa citată.

Polițiștii au făcut apel către cei care pot furniza informații cu privire la cei doi minori dispăruți și iată că ei au fost găsiți chiar în urma unui apel la 112.