Un bărbat a sunat la 112 și a anunțat că intenționează să arunce în aer Președinția Republicii Moldova. Poliţia a stabilit că apelul a fost făcut de către un bărbat în vârstă de 59 de ani aflat în stare de ebrietate. La scurt timp, individul a fost reţinut şi dus la inspectorat.

Alertă cu bombă. Un bărbat din Republica Moldova a alertat poliția susținând că vrea să arunce în aer Președinția Republicii Moldova

Potrivit Poliţiei Republicii Moldova, apelul la 112 a fost făcut, marţi,în jurul orelor 19:00. La fața locului s-au deplasat Batalionul de patrulare și reacționare operativă al Direcției de poliție a municipiului Chișinău. au mai participat grupa operativă a Inspectoratului de Poliție Buiucani și angajații Serviciului de Protecție și Pază de Stat.

Bărbatul are 59 de ani şi când a sunat la 112, să anunţe că intenționează să arunce în aer Președinția Republicii Moldova, se afla în stare de ebrietate, au declarat poliţiştii.

Moldoveanul este acuzat de ”comunicare micinoasă cu bună-știință despre actul de terorism”

Moldoveanul este acum acuzat pentru “comunicarea mincinoasă cu bună-ştiinţă despre actul de terorism”. Conform legislației în vigoare în republica Moldova, bărbatul riscă amendă de la 27.500 lei la 42.500 lei sau pedeapsa cu muncă în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore, sau cu închisoare de până la 2 ani, informează presa locală publika.md .

Cazul este cu atât mai inedit și interesant cu cât noul președinte Maia Sandu este de orientare pro-europeană, iar unii ar fi putut crede că apelul a fost făcut având pe fond o patimă politică sau o răzbunare. O reacție de acest gen ar fi putut atrage atenția autorităților de la Chișinău și ar fi trebuit reevaluat potențilul forțelor pro-ruse.

Din fericire, nu a fost vorba decât despre o persoană în stare de ebrietate care a găsit o modalitate complet neinspirată de a-și demontra teribilismul. Cel mai probabil actorul principal al acestui episod nu va mai realiza vreodată o inițiativă de acest gen, dar va avea o amintire de viață cu siguranță.