Evenimentul Zilei > Actualitate > Meghan Markle dă lovitura de graţie. Despăgubirile sunt colosale
Meghan Markle dă lovitura de graţie. Despăgubirile sunt colosale

Meghan Markle dă lovitura de graţie. Despăgubirile sunt colosale

Meghan Markle dă lovitura de graţie unui celebru tabloid! Despăgubirile pe care le cere tabloidului ajung la 1,5 milioane de lire sterline.
Meghan Markle dă lovitura de graţie unui celebru tabloid! Despăgubirile pe care le cere tabloidului ajung la 1,5 milioane de lire sterline.
Meghan, în vârstă de 39 de ani, a ieșit victorioasă luna trecută dintr-o bătălie cu grupul media Associated Newspapers Ltd (ANL) pentru publicarea extraselor dintr-o scrisoare de cinci pagini scrise de mână pe care a trimis-o tatălui său, Thomas Markle .

Despăguburile le cere tabloidului Mail on Sunday. Meghan i-a acuzat de încălcarea vieţii private.

Meghan Markle dă lovitura de graţie unui celebru tabloid! Despăgubirile sunt colosale

Un judecător de la Curtea Supremă din Londra a decis că tabloidul a încălcat dreptul la viaţă privată şi drepturile de autor. După ce au publicat fragmente dintr-o scrisoare  cu puţin timp înainte de nunta ei cu prinţul Harry.

Judecătorul Mark Warby s-a pronunţat în favoarea ei fără să mai continue procesul. Acele pasaje reprezentau o încălcare clară a dreptului la viaţă privată.  „A fost, pe scurt, o scrisoare personală și privată”, a concluzionat judecătorul. „Acestea sunt probleme inerente private și personale”, a mai spus acesta.

Avocaţii lui Meghan Markle au cerut despăgubiri de 1,5 milioane de lire sterline reprezentând cheltuieli de judecată. Şi vor ca jumătate din această sumă să fie achitată în 14 zile.

Se așteaptă ca judecătorul să se pronunțe asupra punctelor, inclusiv a costurilor și a următorilor pași pentru caz, mai târziu astăzi.

Meghan Markle dă lovitura de graţie unui celebru tabloid!

Avocaţii au solicitat, totodată, ca editorii tabloidului să predea toate copiile acelei scrisori aflate în posesia lor. Şi au cerut ca judecătorul să impună tabloidului să publice o declaraţie pe prima sa pagină. Şi să informeze cititorii că Meghan a câştigat acel proces.

Avocaţii tabloidului vor să obţină permisiunea de a face apel după decizia pronunţată de judecătorul Ward

Meghan, în vârstă de 39 de ani, şi soţul ei, prinţul Harry, în vârstă de 36 de ani, au fost prezenţi foarte des pe primele pagini ale ziarelor din Marea Britanie luna trecută, după ce au anunţat că aşteaptă venirea pe lume a celui de-al doilea copil, urmată de vestea despărţirii lor finale de casa regală britanică, după ce s-au mutat în California, anul trecut.
Un interviu pe care ducii de Sussex l-au acordat celebrei jurnaliste americane de televiziune Oprah Winfrey, aşteptat cu nerăbdare de opinia publică, va fi difuzat pe 7 martie, scrie standard.co.uk.