Arabia Saudită va accepta la pelerinajul anual de la Mecca numai persoanele vaccinate anti-COVID-19

Arabia Saudită va accepta la pelerinajul anual de la Mecca numai persoanele vaccinate anti-COVID-19

Arabia Saudită a anunțat că va cere musulmanilor participanți la pelerinajul de la Mecca și Medina să fie vaccinați anti-COVID-19. Anul trecut țara arabă a permis un pelerinaj foarte limitat. Ministrul saudit al sănătății a declarat că inclusiv persoanele implicate în organizarea pelerinajelor va trebui să fie vaccinate înainte de începerea ”Haji”.

Arabia Saudită le va cere musulmanilor care doresc să participe la pelerinajul din locurile sfinte de la Mecca şi Medina să fie vaccinaţi anti-COVID-19 înainte de sosirea în această ţară, care anul trecut a permis numai un pelerinaj foarte limitat, relatează marţi agenţia EFE, preluată de Agerpres .

Ministrul saudit al Sănătății a declarat că va trebui să fie vaccinate inclusiv persoanele implicate în organizarea pelerinajelor

Ministrul saudit al sănătăţii, Tawfiq al-Rabia, a declarat că inclusiv cei însărcinaţi cu organizarea şi lucrătorii care se ocupă de instalaţiile religioase şi sanitare din oraşele sfinte vor trebui să fie vaccinaţi înainte de începerea ''Haji'', pelerinajul anual de la Mecca, ce se va desfăşura în luna iulie, mai precizează sursa citată.

Pentru musulmani pelerinajul este o datorie și o aspirație existențială și spirituală. Fiecare musulman apt fizic, şi care îşi permite din punct de vedere economic, este obligat să participe la acest pelerinaj cel puţin o dată în viaţă.

Ne puteți urmări și pe Google News

În afara pelerinajului anual, milioane de musulmani din întreaga lume obişnuiesc să viziteze Arabia Saudită pe parcursul întregului an pentru Umrah. Acesta este un pelerinaj mai mic la Marea Moschee de la Mecca şi la moscheea Profetului Mahomed la Medina.

Marea Moschee de la Mecca și Moscheea de la Medina au fost închise timp de 7 luni anul trecut. Au fost redeschise în octombrie cu o afluență limitată la 30% din capacitate

Ambele lăcaşuri de cult, cardinale pentru lumea musulmană, au fost închise anul trecut timp de şapte luni din cauza pandemiei. Ele au fost redeschise în octombrie cu o afluenţă limitată la 30% din capacitate.

Pelerinajul de la Mecca s-a desfăşurat la sfârşitul lunii iulie 2020 cu un număr de numai aproximativ o mie de fideli, cetăţeni saudiţi sau rezidenţi în regat.

De o importanță religioasă majoră, pelerinajele la Mecca și Medina au prilejuit în trecut inevitabil o foarte mare aglomerație și uneori chiar zeci de decese din cauza înghesuielii. Din acest punct de vedere pelerinajele la locurile sfinte musulmane sunt în contradicție cu actuala situație pandemică mondială, iar autoritățile saudite au conștientizat acest aspect esențial. În același timp, lumea musulmană a inclus prin religie o sumă de reguli sanitare care trebuie respectate de către credincioși încă de la începuturile mahomedanismului.