Campania e condusă, oricât ar părea de ciudat, de agitatorii de stânga, tovărașii progresiști de arme ai lui Zuckerberg.

Furia stângii la adresa patronului Facebook a fost provocată de un articol (publicat de politico.com) în care se vorbea despre cinele de taină pe care Zuckenberg le-a luat în casele sale din California în compania mai multor lideri de opinie conservatori, printre care senatorul Lindsey Graham, faimosul jurnalist Tucker Carlson și comentatorul politic de dreapta Ben Shapiro. Foarte bine informați, jurnaliștii de la Politico au dat o sumedenie de amănunte despre aceste întâlniri informale.

Discuțiile au durat între două și trei ore și s-au concentrat asupra dreptului la liberă expresie, tratamentului nedrept împotriva conservatorilor (pe rețelele controlate de Big Tech n.r.), , verificarea faptelor, parteneriate și dreptul la confidențialitate al utilizatorilor.

„Această serie de întâlniri, care a început în iulie, face parte din efortul mai larg al lui Zuckerberg de a cultiva prietenii la dreapta, pe fondul atacului din partea președintelui Donald Trump și a aliaților acestuia, privind presupusele „prejudecăți” de pe Facebook împotriva conservatorilor.

„Nu am nicio iluzie că ar fi un conservator, dar cred că îi pasă de unele dintre preocupările noastre”, a spus o persoană care a participat la întâlniri” (…) Discuțiile din Silicon Valley arată că Zuckerbergeste foarte preocupat de Departamentul de Justiție,care a introdus o acțiune de executare pentru a desființa compania”, a declarat un cercetător în domeniul cibersecurității pentru politico.com.

Cu privire la aceste reuniuni, un înalt oficial al administrației Trump a declarat că așteaptă pași importanți din partea Facebook în ceea ce privește respectarea liberei concurențe, libertatea de expresie pentru toată lumea (inclusiv conservatori) și confidențialitatea datelor utilizatorilor și că relațiile personale pe care Zuckerberg încearcă să le creeze în rândul aliaților lui Trump nu vor elimina această presiune.

În ceea ce-l privește pe Mark Zuckerberg, patronul de la Facebook a răspuns articolului de pe politico.com cu o postare pe site-ul său de socializare: „Există o discuție în presa de astăzi despre mesele pe care le-am luat cu politicieni conservatori, mass-media și gânditori. Pentru a fi clar, iau masa cu o mulțime de oameni din tot spectrul
(politic n.r.), și vorbim despre diferite probleme. Întâlnirea cu oameni noi și ascultarea unei game largi de puncte de vedere face parte din procesul de învățare. Dacă nu ați încercat, vă sugerez să o faceți”.