Întreg partidul „fierbe, întrucât (Tăriceanu – n. red.) nu s-a sfătuit cu nimeni și sunt mulți în ALDE care nu-l înghit pe Victor Ponta. Nimeni nu înțelege de ce a renunțat la o candidatură pentru care deja s-au tipărit bannere și afișe, în favoarea unuia care ne spune că nu vrea să fie văzut cu liderii noștri”, ne-a declarat o sursă din ALDE.

Scenariile posibile sunt doar două: fie ALDE respectă decizia lui Tăriceanu și iese de la guvernare, fie procedează exact invers, și atunci vom asista la debarcarea lui Călin Popescu Tăriceanu din fruntea partidului.

Tactica PSD de a întreține ideea că nu vrea ruperea alianței are ecou în terirtoriu, mai ales în rândul aleșilor locali, pentru care confruntarea din iunie anul viitor, în condițiile în care partidul își pierde identitatea, capătă profilul unui eșec garantat.

În aceste condiții, ședința de astăzi va fi una cu scântei, chiar și cei mai apropiați oameni de Călin Popescu Tăriceanu spunând pubic că nu-l înțeleg și că alianța cu Pro România și Vitor Ponta li se pare practic o desființare a partidului.

Te-ar putea interesa și: