Două publicații centrale au anunțat că și-au trimis jurnaliștii și personalul de suport în șomaj tehnic, deoarece nu mai există fonduri pentru plata salariilor.

La Adevărul, 30 la sută dintre angajați au fost trimiși în șomaj tehnic. Printre jurnaliști se află corespondenții județeni ai cotidianului Adevărul, jurnaliști din redacție centrală, dar și din alte zone de suport sau alte platforme online, deținute de trustul de presă, între care și ejobs.ro. Mai mult, trustul de presă a suspendat apariția unor ziare, în anumite zile ale săptămânii.

Și la Ringier România, trust uriaș de presă din care face parte Libertatea, lucrurile nu stau chiar bine. 15 la sută dintre angajații acestui trust au fost anunțați că vor sta acasă pe perioada stării de urgență, în șomaj tehnic.

Ringier Romania a anunțat că va suporta procentul de 25 la sută din salariile angajaților trimiși acasă pentru ca reducerea sumelor de încasat, care vine o dată cu șomajul tehnic, să nu fie resimțită foarte dur de către jurnaliști.