Inventatorul de origine română a reușit să se deplaseze continuu pe o distanță de 275,9 metri, la o înălțime de aproximativ 4,8 metri, deasupra lacului Ouareau, în provincia Quebec, cu ajutorul plăcii autopropulsate realizate de el, scrie Agerpres.

Potrivit lui Duru, placa poate fi folosită pentru deplasare luându-se în calcul orice tip de suprafață, însă de obicei efectuează testele deasupra întinderilor de apă pentru că poate ajunge la 'înălțimi înspăimântătoare' și motoarele ar putea să cedeze la un moment.

”Am vrut să demonstrez că este posibil un zbor stabil cu ajutorul unei plăci autopropulsate, iar un om poate sta pe ea și să o controleze cu picioarele”, a mai declarat Alexandru Duru.

”Este cu adevărat o reușită fermecătoare și incredibilă în domeniul ingineriei și transportului”, a declarat un purtător de cuvânt al Guiness World Records.

Succesul lui Cătălin Alexandru Duru arată că a depășit de mai bine de cinci ori distanța înregistrată anterior ca record mondial de World Guiness Records, respectiv 49,98 de metri, pentru o deplasare continuă cu o astfel de placă autopropulsată, potrivit dailymail.co.uk.

Te-ar putea interesa și: