“Negocierile (cu partea americană) se desfăşoară fără întrerupere. Discuţiile au loc la nivel de miniştri ai apărării. Am trimis recent SUA o listă actualizată cu cele necesare. Am discutat şi prima tranşă de ajutor de 350 milioane de dolari pe trei ani şi acordarea unui miliard (de dolari) suplimentar” armatei ucrainene, a afirmat consilierul prezidenţial, potrivit căruia americanii nu spun un “categoric nu”, ci doar că, pe moment, Casa Albă nu a luat încă o decizie în acest sens.

Referitor la conţinutul listei, Biriukov a menţionat că este vorba, în special, de vehicule blindate şi armament.

Un grup de senatori republicani a introdus săptămâna trecută, spre examinare, în Congres, un proiect de lege care conferă preşedintelui american dreptul de a furniza armament letal Ucrainei.

“Dacă SUA vor furniza armament Ucrainei, escaladarea conflictului va continua, tensiunea va creşte”, a avertizat, din partea Moscovei, secretarul Consiliului Securităţii Rusiei, Nikolai Patruşev, fostul şef al FSB (ex-KGB). Cu toate acestea, el a dat asigurări că Rusia nu va renunţa în acest caz la eforturile sale diplomatice pentru rezolvarea crizei ucrainene.