Evenimentul ZileiPoliticaYouTube a avertizat Senatul României cu închiderea paginii. Motivul ține de mesajele senatoarei Diana Șoșoacă

YouTube a avertizat Senatul României cu închiderea paginii. Motivul ține de mesajele senatoarei Diana Șoșoacă

YouTube a avertizat Senatul României cu închiderea paginii. Motivul ține de mesajele senatoarei Diana Șoșoacă
Preşedintele Comisiei juridice a Senatului, liberalul Iulia Scântei, a luat poziție cu referire la noile acte ale senatoarei Diana Șoșoacă. În privința subiectului nepurtării măștii s-a acordat un avertisment şi au fost şterse acele înregistrări video care figurau pe pagina YouTube a Senatului.

Preşedintele Comisiei juridice a Senatului, liberalul Iulia Scântei, a declarat marţi că persoanele care gestionează canalul YouTube au avertizat Camera superioară a Parlamentului că vor închide pagina instituţiei dacă mesajele care instigă la nepurtarea măştii vor continua. Astfel, un prim pas este ştergerea înregistrărilor video cu declaraţiile cu acest tip de mesaj ale Dianei Şoşoacă, relatează Agerpres .

Înregistrări video șterse de pe pagina YouTube a Senatului

„Pagina YouTube a Senatului a fost închisă pentru anumite înregistrări video cu luări de cuvânt ale Dianei Şoşoacă, pentru că instigă, contrar politicii asumate de canalul respectiv, la nepurtarea măştii. (…) Pentru prima sesizare transmisă Senatului, a celor care gestionează politica YouTube online, s-a acordat un avertisment şi au fost şterse acele înregistrări video care figurau pe pagina YouTube a Senatului.

A fost un termen scurt, acordat de ei, cu titlu de preaviz. S-a explicat şi motivul pentru care vor fi şterse şi că repetarea postării pe canalul YouTube a acestor mesaje video, care instigă la nepurtarea măştii, vor fi interzise cu desăvârşire, inclusiv pagina Senatului, dacă nu se va conforma”, a precizat Iulia Scântei.

Comisia juridică a Senatului a fost pusă în imposibilitate

Potrivit acesteia, Comisia juridică a Senatului a fost pusă în imposibilitatea de a ţine şedinţa în care să analizeze comportamentul Dianei Şoşoacă, conform solicitării Biroului permanent. Acesta a dat curs unei cereri a Grupului parlamentar PNL. Marţi, Comisia juridică a Senatului a suspendat dezbaterea sesizării grupului PNL prin care se solicita analizarea „derapajelor” de comportament ale senatoarei. Biroul permanent a transmis, pe 5 aprilie, Comisiei juridice sesizarea PNL pentru soluţionare, se mai precizează în sursa citată.

Senatoarea Diana Şoşoacă s-a prezentat la şedinţa comisiei. La intrare, preşedintele Comisiei juridice, Iulia Scântei, a încercat să o oprească, pentru că „poartă o mască (de protecţie sanitară) neconformă”. Diana Şoşoacă a intrat în sală, de două ori, în pofida acestui avertisment. Senatoarea Șoșoacă şi-a manifestat îndelung nemulţumirea atât în comisie, cât şi la uşa sălii de şedinţă, vizavi de obligaţia de a purta o mască „ce nu o apără de virus”.


Accesează: