Evenimentul Zilei > Social > Mutare surpriză pe piața media. Apare un nou concept de televiziune
Mutare surpriză pe piața media. Apare un nou concept de televiziune

Mutare surpriză pe piața media. Apare un nou concept de televiziune

Un nou format de televiziune va apărea pe piaţa media, anunţă reprezentanţii grupului Axel Springer. Noul post TV va fi disponibil prin cablu, satelit dar şi pe internet.
 Bild îşi va lansa propriul post de televiziune în cadrul unui proiect conceput pentru a-i ajuta să se impună în sectorul profitabil al conţinuturilor video difuzate în direct, au anunţat luni reprezentanţii proprietarului său, grupul Axel Springer.
Bild, cel mai vândut cotidian din Germania, intenționează să lanseze un canal de televiziune care va fi difuzat înainte de alegerile din țară la sfârșitul lunii septembrie.
Editorul Axel Springer a declarat luni că nucleul programului noului canal Bild va fi de până la șase ore zilnice de programare live începând de dimineață. În declarație a spus că „accentul este pus pe politică, sport, celebrități, criminalitate și subiecte de serviciu, printre altele”, iar programul ar putea fi întrerupt oricând pentru știri de ultimă oră.
Springer deține deja Welt, unul dintre cele două canale principale de televiziune din Germania, care a fost denumit anterior N24 și redenumit în 2018 pentru a purta numele ziarului zilnic al companiei. Trebuie menţionat că Bild are o natură mai tabloidă.

Ziarul Bild din Germania va lansa canalul de televiziune

„Bild vrea să-şi lanseze un propriul post TV”, afirmă într-un comunicat acest grup media, care doreşte să lanseze proiectul înainte de alegerile legislative din 26 septembrie, care vor desemna un succesor al Angelei Merkel la conducerea Germaniei. Noul post TV ar trebui să fie disponibil cu precădere prin cablu, satelit şi pe internet.

Orientat în special pe fapt divers şi ştiri şocante, Bild este cel mai citit cotidian din Germania, o ţară cu o populaţie de 83 de milioane de locuitori. Tabloidul Bild are un tiraj de aproape 1,7 milioane de numere pe zi, o cifră care a înregistrat însă o scădere puternică în ultimii ani.Pentru a surmonta scăderea veniturilor şi a numărului de cititori ai formatului print, grupul german a investit foarte mult în divizia online şi în conţinuturile multimedia. Conţinuturile video în direct reprezintă unul dintre principalele sale motoare de creştere: Bild propune deja un serviciu de live stream pe site-ul său, timp de mai multe ore pe zi.

Când va apărea noul post şi pe cine va incomoda

Lansarea noului post va depinde de acordul autorităţii cu rol de reglementare a audiovizualului din Germania, a precizat grupului media, care deţine deja un post de ştiri non-stop, Welt.

Cotidianul Bild a făcut de curând obiectul unei polemici în Germania, după ce redactorul-şef al său, Julian Reichelt, a fost vizat de mai multe plângeri ale unor femei din organigrama companiei, care l-au acuzat de hărţuire morală şi abuz de autoritate. Julian Reichelt neagă aceste acuzaţii. După ce a fost suspendat la începutul lunii martie, el şi-a reluat prerogativele două săptămâni mai târziu, dar lucrează de acum în tandem cu o altă jurnalistă din redacţia tabloidului, Alexandra Wurzbach, scrie Agerpres.