Deciziile anunţate joi de BCE au stârnit îngrijorare în rândul germanilor, care se plâng de câţiva ani că dobânzile scăzute nu le permit să obţină profituri rezonabile de pe urma economiilor. Helmut Schleweis, preşedintele asociaţiei băncilor de economii din Germania, a apreciat că pachetul de măsuri anunţat în vederea stimulării relansării economice „face mai mult rău decât bine”.

Această acuzația a apărut la o zi după ce BCE a redus dobânzile până la valori negative şi mai mari, transmite Reuters.

La  scurt timp după această decizie, Bild a publicat un fotomontaj în care Draghi apare dotat cu niște colți care fac o trimitere  clară la legendarul conte Dracula, pe care Occidentul îl consideră un vampir. Textul atașat acestei imagini este „Contele Draghila ne secătuieşte conturile”.

Nu este prima dată când Mario Draghi a intrat în vizorul tabloidului Bild. În timpul crizei zonei euro, ziariştii germani i-au făcut cadou preşedintelui BCE o cască prusacă de la 1871, modelul cu ţepuşă, pentru a-şi exprima încrederea că italianul va respecta disciplina nemţească. Draghi a aşezat casca pe un raft din biroul său.