Secretul lui Yamato Zaharia. FAIMOSUL de la Exatlon este singurul român cu nume japonez!

Secretul lui Yamato Zaharia. FAIMOSUL de la Exatlon este singurul român cu nume japonez!

Yamato Zaharia, unul dintre cei mai carismatici componenţi ai echipei „faimoşilor” de la Exatlon, reality-show-ul din Costa Rica difuzat de Kanal D, este multiplu campion național, european și mondial într-unul dintre cele mai complexe și spectaculoase sporturi de luptă, Kempo.

Deşi are vitrina plină de trofee, concurentul cu nume japonez recunoaşte că nu i-a fost uşor să treacă peste ispitele „lumeşti” şi că s-a luptat mulţi ani cu unul dintre vicii.

 

„Jocurile de noroc au fost viciul meu. Am pierdut foarte mulți bani, nu contează suma”

Ne puteți urmări și pe Google News

 

Aş vrea să ofer o lecție oamenilor de acasă. Fiecare om are un viciu în viață. Jocurile de noroc au fost viciul meu. Am pierdut foarte mulți bani, nu contează suma. Ce contează este faptul că am avut acest viciu şi miaş dori să ofer o lecție, un punct de vedere personal, copiilor, oamenilor care pică în acest viciu. Să nu joace şi să nu ia această cale pentru că de banii aceia ar putea să iasă cu familia, să se distreze, să iasă cu prietenii”, a povestit Yamato Zaharia în timpul Exatlon.

 

A câștigat un concurs şocându-și instructorii din Legiunea Străină

Yamato a câștigat, în 2016, și competiția „Fight 4 You Club„, ce testează limitele fizice și psihice, concurs supervizat de mai mulți instructori din Legiunea Străină. „Yamato a reușit să câștige competiția denumită Fight 4 You Club, care a presupus mai multe probe specifice pregătirii din Legiunea Străină. Antrenamentul începea la ora 5:00 dimineață, după care continuă toată ziua în soare, la 35 de grade. A alergat zilnic câte 15-20 km pe nisip, pe asfalt, prin apă, cu o rănită plină de bolovani sau nisip de 20-30 kg în spate. „Romanul i-a șocat pe oamenii din Legiunea Străină”, a scris sport.ro despre Yamato.

Când nu este în ring, Faimosul celui de-al doilea sezon Exatlon România, Yamato Zaharia, se antrenează 4-5 ore pe zi. Antrenamentele sale încep cu exercițiile din sala de fitness: cardio și greutăți. Apoi urmează exersarea diferitelor proceduri de autoapărare folosite în Kempo și MMA: lovituri cu pumnii și picioarele, aruncări și zeci de sparringuri în diverse forme de arte marțiale.

Multiplu campion, la numai 22 de ani

La doar 22 de ani, Yamato Zaharia se poate mândri cu o colecție impresionantă de titluri – este multiplu campion național, european și mondial întrunul dintre cele mai complexe și spectaculoase sporturi de luptă, Kempo. Cu un tată care, printre altele, a fost unul dintre pionierii artelor marțiale din România, Yamato Zaharia a crescut înconjurat de spiritul de luptător. Așa că Faimosul de la Exatlon a început sportul de la vârsta la care alți băieți se joacă cu mașinuțele, lăudându-se care are mai multe…

 

A impresionat prin calm

În altă ordine de idei, Yamato Zaharia a impresionat în concurs cu calmul lui, el devenind deja un exemplu, atât petru Faimoși, cât și petru Războinici, atrăgâdu-și respectul tuturor. „El a fost întotdeauna calm. Și când intră în ring este calm, este neclintit. Yamato, așa cum îi spune și numele, este că un samurai japonez. Clam, ca o apă adâncă în față oricărui obstacol. Dar, sub aspectul lui imperturbabil se ascunde abiția și dorința de a depăși orice obstacol. Și, cu răbdare, reușește acest lucru”, spun prietenii lui.

„Un nume care cred că spune totul. Yamato înseamnă, de fapt, Japonia. Cred că este singurul român cu numele asta. De fapt, Yamato este provincia din care a pornit clanul care a cucerit, a unificat Japonia și care a dat dinastia Imperială a Țării Soarelui-Răsare”, ne-a spus, zâmbind, tatăl Faimosului, Amatto Zaharia. „Yamato este un samurai. Luptă până la capăt. Și cred că și numele pe care îl are l-a ajutat să se dezvolte în această direcție, l-a responsabilizat”, mai spune tatăl lui Yamato Zaharia, Faimosul celui de-al doilea sezon al Exatlon România.

 

De unde vine numele

Pasionat până peste cap de Japonia, de cultură, tradițiile și artele marțiale ale Țării Soarelui Răsare, Amatto Zaharia a luat, acum 22 de ani, o decizie care, probabil, i-a schimbat viață fiului sau, actualul Faimos al celui deal doilea sezon Exatlon. Așa că, fără să stea pe gânduri, i-a dat un nume în consecință: Yamato.”