Evenimentul ZileiActualitateWhatsApp, părăsit de milioane de utilizatori. Nemulțumiții se îndreaptă spre alte aplicații

WhatsApp, părăsit de milioane de utilizatori. Nemulțumiții se îndreaptă spre alte aplicații

WhatsApp, părăsit de milioane de utilizatori. Nemulțumiții se îndreaptă spre alte aplicații
După ce WhatsApp a anunțat un nou set de condiții de utilizare, ce prevăd transmiterea informațiilor colectate către Facebook - compania care deține WhatAapp din anul 2014, milioane de oameni se îndreaptă către alte aplicații de comunicare.

WhatsApp părăsit de milioane de utilizatori. Un uriaș val de nemulțumire din partea utilizatorilor s-a produs atunci când Facebook a anunțat, în ciuda regulilor impuse de UE, că nu va renunța la accesarea informațiilor colectate de WhatsApp.

Astfel, Facebook va avea acces la informațiile colectate de Whatsapp, printre care și date despre dispozitivele utilizatorilor sau date despre tranzacțiilor făcute în cadrul unor cumpărături online.

 WhatsApp părăsit de milioane de utilizatori din cauza noilor termeni de confidențialitate

Noii termeni de confidenţialitate de la WhatsApp atribuie acestei aplicaţii dreptul de a împărtăşi datele personale ale utilizatorilor cu compania sa mamă, Facebook, Instagram şi Messenger. Adică, inclusiv locurile în care se află şi numerele lor de telefon.  Cine nu acceptă noii termeni nu vor mai avea acces la conturile lor din data de 8 februarie.

Susţinătorii dreptului la confidenţialitate au criticat acel update. Mai mult au citat istoricul companiei Facebook în ceea ce priveşte gestionarea datelor private ale utilizatorilor. Mulţi dintre ei le-au sugerat acestora să migreze către alte platforme online, precum Telegram şi Signal. Chiar și Elon Musk, care le-a recomandat susținătorilor săi să renunţe la WhatsApp şi să folosească Signal, potrivit Reuters.

Aproximativ 810.000 de utilizatori din lumea întreagă au instalat Signal în cursul zilei de duminică, de aproape 18 ori mai mult decât numărul de descărcări ale acestei aplicaţii din data de 6 ianuarie Adică ziua în care WhatsApp şi-a actualizat termenii politicii sale de confidenţialitate.

Concurența nu mai face față noilor veniți

Noua aplicație Signal a înregistrat creșteri spectaculoase ale instalărilor zilnice, în ultimele zile. Tot mai mulți ulizitatori WhatsApp renunța la aplicație în favoarea Signal. Numărul noilor utilizatori care instalează aplicaţia gratuită de mesagerie instantanee Signal în fiecare zi este pe cale să depăşească pragul de 1 milion. Numărul se apropie foarte mult de nivelurile înregistrate de mult mai marele său rival WhatsApp.

Administratorii de la Signal au adăugat duminică mai multe servere pentru pentru a susţine traficul online. Până de curând această aplicaţie non-profit era folosită de cei care căutau un mod de comunicare mai sigur. Signal având o criptare superioară. Aplicaţia WhatsApp, ale cărei instalări zilnice au scăzut cu 7% duminică în comparaţie cu ziua de miercuri, a fost descărcată de aproape 1,2 milioane de utilizatori pe 10 ianuarie.


Accesează: