WhatsApp lansează noi funcții pentru utilizatori. Poți alege cine vede că ești online sau nu

WhatsApp lansează noi funcții pentru utilizatori. Poți alege cine vede că ești online sau nu Sursa: Pixabay

WhatsApp lansează noi funcții de confidențialitate, ca urmare a cererilor venite de la utilizatori. Astfel, vei putea decide cine din agendă poate să vadă că ești sau nu online. Mai mult, dacă părăsești un grup, poți alege ca cei din grup să nu fie informați despre acest lucru.

Datorită noilor funcții poți să eviți mai ușor prietenii și alte cunoștințe pe WhatsApp. Acest lucru se va întâmpla deoarece poți seta ca numai anumiți oameni din lista de contacte să vadă dacă ești online sau nu. Așadar, poți alege exact cine va vedea status-ul „ultima dată văzut/ă”.

Mai mult decât atât, în curând va fi introdusă o altă funcție. Cu ajutorul ei poți alege să părăsești un grup fără ca ceilalți membrii să primească o notificare despre acest lucru. Este ceea ce se numește un „Irish Goodbye”, adică acțiunea de a pleca de la o petrecere fără a-ți lua „la revedere” de la nimeni. Este o funcție utilă, fiindcă sunt cazuri în care un om care părăsește un grup, probabil dezamăgit sau furios, iar apoi este criticat în privat de alții pentru că a făcut acest gest.

Ne puteți urmări și pe Google News

O altă funcție este în teste și va fi introdusă și ea până la urmă. Este vorba despre un mod de a bloca utilizatorii din a face print-screen la așa-numitele mesaje de tip „vezi doar o singură dată”. Acestea sunt poze sau clipuri video care dispar după ce destinatarii le deschid o singură dată, apoi le închid. După închiderea acestor fișiere media, destinatarii nu le mai văd în conversațiile respective și nici nu le mai pot accesa din nou, a anunțat TechCrunch.

Ce este aplicația WhatsApp

WhatsApp Messenger este o aplicație gratuită de mesagerie disponibilă pentru Android și alte smartphone-uri. Aplicația folosește conexiunea la internet a telefonului pentru a permite utilizatorului să trimită mesaje, fișiere media, și să-și apeleze prietenii sau familia. Poate fi accesat și folosit și pe calculatoare, atâta timp cât telefonul utilizatorului rămâne conectat la internet, în timp ce este folosită aplicația pe PC.

Aplicația a fost creată de WhatsApp Inc. în Mountain View, California, și a fost achiziționată în februarie 2014 de Facebook Inc. pentru aproximativ 19 miliarde de dolari. A devenit cea mai folosită aplicație de mesagerie instant din lume până în anul 2015, și era folosită de peste 1,5 miliarde de utilizatori din toată lumea, conform statisticilor din februarie 2018.