Evenimentul Zilei > Actualitate > WhatsApp încearcă din nou! Care este actualizarea controversată pe care au anunțat-o
WhatsApp încearcă din nou! Care este actualizarea controversată pe care au anunțat-o

WhatsApp încearcă din nou! Care este actualizarea controversată pe care au anunțat-o

Facebook a anunțat joi că va continua actualizarea politicii de confidențialitate al aplicației de mesagerie WhatsApp.

Facebook a anunțat joi că va continua actualizarea politicii de confidențialitate al aplicației de mesagerie WhatsApp. Aplicația va arăta un banner cu informații suplimentare și va permite utilizatorilor să citească termenii și condițiile aplicației în ritm propriu.

Acest anunț a venit în urma informării ultiliatorilor în legătură cu politica nouă de confidenţialitate prin care va putea partaja unele din datele utilizatorilor cu compania mamă Facebook şi altele din grup. Acest anunț stârnit o mulțime de controverse în rândul oamenilor, care au hotărât să se reorienteze spre alte apliații precum Telegram sau Signal.

Când se va lansa noua politică WhatsApp

În cele din urmă, WhatsApp a anunţat că va amâna lansarea noii politici pentru luna mai, insistând că actualizarea vizează să permită faciliteze comunicarea cu mediul de afaceri şi nu afectează conversaţiile personale.

WhatsApp a adus utilizatorilor la cunoștință că joi va începe să le reamintească să citească şi să accepte actualizările, pentru a putea folosi în continuare platforma.

„Am inclus de asemenea mai multe informaţii pentru a încerca să răspundem la preocupările care ne-au fost făcute cunoscute”, se menţionează în blog.

Anunţul WhatsApp vine într-un context în care joi Facebook a decis blocarea conţinuturilor de ştiri pe platforma sa din Australia, ca „represalii” la un proiect de lege al guvernului australian ce urmăreşte să oblige companii ca Facebook şi Google să plătească editorii de presă pentru utilizarea conţinutului lor.