Actualizare WhatsApp. Aplicația propune noi funcționalități utilizatorilor

Actualizare WhatsApp. Aplicația propune noi funcționalități utilizatorilor WhatsApp. Sursa foto: Pixabay

WhatsApp propune mai multe funcții noi menite să îmbunătățească experiența utilizatorilor aplicației care folosesc sisteme Android. Alte actualizări sunt în lucru și vor fi introduse în viitorul apropiat.

 

Aplicația dezvoltată de Meta popune utilizatorilor care folosesc dispozitive cu Android noi funcționalități. Este vorba despre o actualizare la versiunea beta 2.24.11.12.

WhatsApp vine cu noi funcții

Aplicația permite utilizatorilor, prin funcțiile introduse, previzualizarea mesajelor fixate în partea superioară. Aceștia pot să vadă o miniatură a fișierului media atașat la mesajul fixat în conversațiile WhatsApp. Datorită noilor funcționalități, mesajele fixate vor putea fi citite fără să fie nevoie de deschiderea conversației. Până acum era nevoie de selectarea manuală a mesajul fixat pentru a-i vedea conținutul.

Ne puteți urmări și pe Google News

De asemenea, au fost anunțate și alte funcționalități noi care au atras atenția comunității, după cum relatează tecnoandroid.it.

Utilizatorii vor avea posibilitatea de a crea evenimente direct în cadrul grupurilor de conversație din cadrul WhatsApp. Inițial, această funcție a fost rezervată celor care aparțin unei comunități. Actualizarea a fost însoțită, de asemenea, de introducerea răspunsurilor la anunțurile de grup.

Prin noua actualizare WhatsApp, utilizatorii vor avea posibilitatea de a reacționa rapid, la conversații, prin intermediul unor emoji.

Utilizator telefon

Utilizator telefon Sursa Foto: Arhiva EVZ

Aplicația se actualizează în permanență

WhatsApp a dezvăluit că lucrează și la alte funcționalități pentru utilizatori care ar putea fi introduse în viitor. Printre acestea se numără gestionarea canalelor direct de pe dispozitivele conectate. Vor fi introduse și stickere animate noi, menite să îmbogățească și mai mult conversațiile.

În luna aprilie, dezvoltatorii aplicației au anunțat că utilizatorii vor putea folosi, în curând, filtre pentru a separa şi localiza mai rapid mesajele. Este o funcție asemănătoare cu ceea ce există de foarte mulți ani în Gmail.

Vor exista trei filtre - All, Unread şi Groups. Astfel, mulțumită noilor aplicații, utilizatorii WhatsApp vor putea afișa toate mesajele, doar pe cele necitite sau pe cele care provin de la grupuri de discuţii.

Filtrul All va afişa mesajele ca şi până acum, în schimb Unread va avea o funcţionalitate limitată. Aceasta deoarece discuţiile cu mesaje noi sunt afişate primele. Cel mai util este filtrul Groups, care afişează doar grupurile de discuţii şi ascunde celelalte conversații. Utilizatorii cred că ar fi fost util și un al patrulea filtru care să afişeze doar discuţiile directe, ascunzând grupurile.

TikTok

Tiktok Sursa foto: Unsplash

WhatsApp interzis în China

Apple a trebuit să scoată din versiunea chineză a magazinului său de aplicaţii WhatsApp şi Threads. Compania de tehnologie a trebuit să se conformeze unei cereri obligatorii a guvernului comunist. Cele două aplicații sociale sunt deținute de Meta. Acestea nu mai sunt disponibile pentru utilizatorii iPhone din China.

Autoritățile chineze au invocat motive de securitate naţională. Platformele sociale străine erau deja în mare parte inaccesibile din China. Utilizatorii chinezi erau nevoiţi să folosească VPN-uri pentru a trece de firewall-ul chinez.

Blocarea WhatsApp şi Threads în China vine în contextul în care Statele Unite se pregătesc să interzică TikTok.