WhatsApp vine cu o funcție salvatoare. Toți utilizatorii o așteptau

WhatsApp vine cu o funcție salvatoare. Toți utilizatorii o așteptau WhatsApp. Sursa Foto: Arhiva EVZ

WhatsApp aduce în atenția utilizatorilor săi o serie de funcții noi, printre care se numără posibilitatea de a reseta automat notificările pentru mesajele care nu au fost citite.

Această facilitate va permite utilizatorilor să șteargă rapid notificările, indiferent dacă mesajele respective au fost citite sau nu. Momentan nu se cunosc detalii despre modul în care noua facilitate va funcționa și nici când va fi introdusă cu exactitate.

WhatsApp pregătește utilizatorilor noi facilități

Una dintre posibilități ar fi ca notificarea pentru mesajele noi să fie afișată în lista de alerte doar o singură dată, dispărând după aceea, indiferent dacă mesajele au fost citite sau nu.

O altă variantă ar fi ca notificările pentru mesajele necitite să expire automat după un anumit interval de timp, lăsând mesajele respective ignorate.

Ne puteți urmări și pe Google News

O altă opțiune ar fi ca notificările să fie eliminate automat din lista de alerte și de pe scurtătura WhatsApp imediat ce aplicația este deschisă. În acest caz, conversațiile cu mesaje necitite ar putea rămâne evidențiate cu caractere diferite în lista de conversații.

WhatsApp

WhatsApp. Sursa foto: Alejandro27 | Dreamstime.com

Funcția are ca scop reducerea anxietății

Chiar dacă pare a fi o caracteristică minoră, WhatsApp subliniază că aceasta ar putea fi utilă pentru utilizatorii care administrează grupuri de discuții pe platformă și se confruntă cu un volum mare de mesaje și notificări.

Asta mai ales în contextul în care pentru unii utilizatori, numărul de mesaje necitite poate fi un semn constant al conversațiilor neterminate, generând stări de anxietate, potrivit ziare.com.

Dar nu toate îmbunătățirile sunt bune pentru utilizatorii aplicației. O funcție concepută pentru a îmbunătăți experiența utilizatorilor, ar putea să devină un instrument riscant în mâinile escrocilor.

WhatsApp

WhatsApp. Sursa foto: Arhiva EVZ

Este vorba de funcția de partajare a ecranului. În timpul unui apel video, infractorii pot solicita partajarea ecranului sub pretextul că vor rezolva o problemă, precum o presupusă dificultate legată de contul bancar.

Dacă victima acceptă să-și partajeze ecranul, infractorii pot avea acces la întreaga activitate a dispozitivului victimei, inclusiv date sensibile, cum ar fi parole sau coduri PIN.