Evenimentul Zilei > Actualitate > Vultur pleșuv, cu plăcuță de identificare, din Bulgaria, căzut în ograda unui constănțean
Vultur pleșuv, cu plăcuță de identificare, din Bulgaria, căzut în ograda unui constănțean

Vultur pleșuv, cu plăcuță de identificare, din Bulgaria, căzut în ograda unui constănțean

Un vultur pleșuv, având două plăcuțe de identificare pe corp, a fost găsit în comuna constănțeană Gârliciu, după ce pasărea căzuse, din cauza oboselii în curtea omului. Reprezentanții Asociației pentru Protecția Animalelor, Constanța, au luat legătura cu persoana care a răspuns la numărul de telefon găsit pe crotal, fiind vorba de o asociație din Bulgaria care se ocupă ce resălbăticirea vulturului pleșuv.

Pasărea, de peste un metru  lungime, se află sub îngrijirea localnicului din Gârliciu, de ieri, când s-a trezit cu ea în curtea acoperită de zăpadă. După ce a văzut că vulturul avea două plăcuțe de identificare, cu indicativul K4N și două numere de telefon, omul a contactat autoritățile care au luat legătura cu  Asociația pentru Protecția Animalelor, Constanța. Ziadin Murat, președintele asociației l-a îndrumat, apoi, prin telefon, cum să aibă grijă de vultur până la intervenția specialiștilor.

Pasărea nu este rănită, căzând, probabil, din cauza oboselii și a lipsei de hrană. A mâncat tot ce i-a oferit localnicul, pește, salam, carne. Este o păsăre mare, puternică, cu gât golaș și care, de obicei, se hrănește cu hoituri de animale. Ziadin Murat a discutat la telefon cu persoana al cărui număr era trecut pe crotal, aflând astfel că vulturul pleșuv plecase din Bulgaria, făcând parte dintr-un proiect de readaptare în sălbăticie. Pasărea va fi preluată de voluntarii de mediu și transportată la punctul de frontieră româno-bulgar pentru a fi predată responsabililor bulgari ai proiectului.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.