Ambasada Suediei din București a publicat pe pagina de Facebook rețeta celebrelor chifteluțe suedeze pentru a veni în ajutorul celor pe care îi așteaptă „încă o săptămână grea de muncă de pe canapea”.

Te aşteaptă încă o săptămână grea de muncă de pe canapea? Suntem alături de tine (cu gândul) şi dorim să te ajutăm cu… o reţetă de chifteluţe suedeze.

Aceasta îţi poate oferi răspunsul la două întrebări existenţiale:

1. cum să faci să le mai mănânci, acum că s-a închis Ikea

2. cum să-ţi diversifici portofoliul de activităţi, acum că s-a închis mall-ul (şi Ikea).

Deci: 500 g de carne tocată (amestec vită/porc), 250 ml lapte, 75 g pesmet, 1 ou, 1 ceapă, sare, piper, condimente după gust. Toacă ceapa mărunt şi căleşte-o în puţin unt, fără a o rumeni. Înmoaie pesmetul în lapte. Amestecă carnea tocată cu ceapa, oul, laptele / pesmetul și condimentele. Adăugă puțină apă, dacă este nevoie. Modelează chifteluţele şi apoi rumeneşte-le într-o tigaie, într-o cantitate suficientă de unt topit. Întoarce-le şi lasă-le să se rumenească pe toate părțile. Servește cu piure de cartofi sau cartofi fierţi și sos de merişoare (dacă ai apucat să-ţi cumperi). PS Cei care nu muncesc de acasă sunt rugaţi să ignore acest mesaj.   Şi încă o reţetă surpriză mai jos!

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE