Evenimentul Zilei > Vremea > Cum va fi VREMEA în weekend. Temperaturi în creștere și furtuni
Cum va fi VREMEA în weekend. Temperaturi în creștere și furtuni

Cum va fi VREMEA în weekend. Temperaturi în creștere și furtuni

Ne așteaptă un weekend cu temperaturi în creștere, cod galben de caniculă pentru mai multe județe și, pe alocuri, furtuni de vară.

Nouă judeţe din vestul şi sud-vestul ţării se află sâmbătă şi duminică, sub Cod galben de caniculă. Temperatura va urca până la 38 de grade Celsius în aceste zone. În restul teritoriului, valul de căldură şi disconfortul termic vor fi în creştere, potrivit unei atenţionări emise de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM). 

Valul de căldură se va extinde în cea mai mare parte a ţării, în perioada 21 – 23 iulie 2017, iar disconfortul termic va fi în creştere, cu temperaturi maxime între 33 şi 36 de grade Celsius. 

În Banat, Crişana, jumătatea de vest a Olteniei şi în sud-vestul Transilvaniei, vremea va deveni caniculară, iar temperaturile maxime vor urca spre 37 – 38 de grade Celsius. Pe arii relativ extinse indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. Judeţele aflate sub atenţionare Cod galben de caniculă sunt: Timiş, Arad, Bihor, Alba, Hunedoara, Caraş-Severin, Mehedinţi, Gorj şi Dolj. 

Meteorologii avertizează că în regiunile nordice, vestice, la deal şi la munte şi pe arii restrânse în restul teritoriului, vor fi intervale în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată și vor apărea furtuni, cu tunete, fulgere și ploi torențiale.

În București vremea va fi călduroasă, chiar caniculară în orele amiezii, când indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și va depăși pragul critic de 80 de unități.

Cerul va fi variabil spre senin, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 35-36 de grade, iar cea minimă de 18-20 de grade.

Și duminică se va menține canicula în Capitală, iar după-amiaza disconfortul termic va fi accentuat. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate după-amiaza și seara, când vor fi condiții de averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă va fi în jurul a 34 de grade, iar cea minimă de 19-21 de grade.